fredag, 19 april, 2024
fredag, april 19, 2024

Gnabb mellan vänsterkandidater: ”En kvinna kan inte vinna presidentvalet”

De demokratiska presidentkandidaterna Bernie Sanders och Elisabeth Warren tillhör båda partiets vänsterflygel. De har därför valt att inte attackera vandras kampanjer. Fram tills nu. Bråk har uppstått efter att Warren anklagat Sanders för att ha sagt att en kvinna inte kan vinna presidentvalet.

Bråket mellan de två vänsterkandidaterna tog fyr häromdagen när ”anonyma källor” via CNN anklagade Bernie Sanders för att i ett privat möte för två år sedan sagt till Warren att han inte tror en kvinna kan vinna presidentvalet mot Donald Trump.

Sanders slog i nattens partiinterna CNN-sända debatt tillbaka mot anklagelsen och menade att det är ”otänkbart” att han skulle ha sagt något sådant.

– Gå till Youtube, det finns en 30 år gammal video med mig där jag säger att en kvinna kan bli president i USA, sade han under debatten.

Warren å sin sida påminde debattåhörarna att hon är den enda av de kvarvarande demokratiska kandidaten som aldrig förlorat ett val och besegrat en sittande republikan de senaste 30 åren.

Senaste