söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Fotbollförbundet ville göra pedofil till medborgare

Svenska Fotbollförbundet ville 2017 göra den ghananske fotbollsspelaren Kinglsey Sarfo till svensk medborgare. Ett år senare dömdes han till fängelse för våldtäkt mot barn.

Under vårsäsongen 2017 gjorde Kingsley Sarfo succé i Fotbollsallsvenskan med Uppsalalaget IK Sirius. Framgångarna ledde till att han värvades till Malmö FF under sommaren samma år. I samband med detta pressade Svenska Fotbollförbundet (SvFF) Migrationsverket att skynda på Sarfos medborgarskapsansökan.

SvFF:s plan var att Sarfo skulle ta plats i det svenska U21-landslaget.

Men enligt Kalla Fakta, som granskat Sarfos fall, hade flera ledare och lagkamrater i Sirius redan 2017 uppmärksammat att Sarfo umgicks med en 12-årig flicka i samband med en träning. Flickans mamma larmade även klubben om att den afrikanske spelaren uppvaktade hennes dotter.

Sedermera framkom det att Sarfo hade liknande kontakter med andra underåriga flickor. I chattar ska Sarfo bland annat skrivit till 12- och 14-åriga flickor ”jag ska knulla dig tills du gråter” och ”du är en liten tjej, men du kan ta min kuk så du är ingen liten tjej”.

2018 dömdes Sarfo till 2 år och 8 månaders fängelse för våldtäkt mot barn. Han dömdes även till 10 års utvisning.

Ghananen, som i rätten företräds av socialdemokraten Thomas Bodström, har dock begärt resning av sitt fall.

Senaste