test
lördag, 15 juni, 2024
lördag, juni 15, 2024

Fem tunga maffiamedlemmar gripna i Södertälje

Polisen grep under tisdagen fem ”strategiskt viktiga” personer med kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket – det etablerade namnet på den syrianska maffian i staden. Gripanden är en del i att försöka få stopp på sprängningarna och det stora antalet utpressningar som pågår mot boende i Södertälje.

Enligt ett pressmeddelande från polisen, som publicerades vid lunchtid under tisdagen, greps fem personer, som alla har en ledande ställning inom Södertäljemaffian, efter tillslag mot flera adresser i den södermanländska staden.

– De här personerna är väldigt viktiga för oss i vårt arbete mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. De är strategiskt viktiga för nätverkets organisation och den brottslighet som nätverket bedriver. Dagens gripanden är också en del i att få stopp på sprängningarna och det stora antalet utpressningar som pågår mot boende i Södertälje, säger Daniel Löfgren, ansvarig för insatsen, i polisens pressmeddelande.

Vid tillslaget beslagtogs såväl vapen som kontanter.

Fyra personer i åldrarna till 27 till 54 år sitter nu anhållna misstänkta för bland annat allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott, grov utpressning samt försök till grov utpressning.

Efter förhör och sedvanliga utredningsåtgärder kommer åklagare fatta beslut huruvida häktningsframställan ska lämnas in.

Senaste