söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Facebook-anställda får delta i vänsterupplopp på arbetstid

Att Donald Trump får uttrycka sig utan censur på Facebook upprör många av IT-jättens anställda. Och efter att många av dem strejkat i protest så har en kompromiss nåtts inom bolaget när nu de anställda får delta i kravallerna under arbetstid.

Exakt24 har idag skrivit om att Facebook-anställda strejkar på grund av att företaget har valt att inte likt Twitter censurera president Donald Trump på sin plattform. ”Jag är ansvarig inte bara för mina personliga åsikter utan som ledare för en institution hängiven åt fria uttryck.”, försvarade bolagets grundare och VD Mark Zuckerberg beslutet att låta Trump kommunicera ocensurerat.

Men många anställda var alltså av en annan uppfattning. ”Den amerikanska presidentens hatfyllda retoriken som förespråkar våld mot svarta demonstranter förtjänar inte att att skyddas av yttrandefriheten”, ska en av de strejkande skrivit i en intern meddelandegrupp, enligt New York Times.

Och nu ser det ut som att IT-jätten har funnit en ”kompromiss” genom att låta de anställda under arbetstid delta i de raskravaller som rasar över hela USA. Det säger kommunikationschefen Andy Stone, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Senaste