Free Porn
xbporn
torsdag, 18 juli, 2024
torsdag, juli 18, 2024

En person omhändertagen under koranbränning i Stockholm

Det var mestadels journalister som hade samlats på Mynttorget för att se Salwan Momika och Salwan Najem skända Koranen under måndagen. En klunga motdemonstranter, klädda i röda brandkårshattar, skrek ”Släck hatet!” när bränningen genomfördes och en man försökte springa igenom polisens avspärrning, men i övrigt gick det lugnt till. Insikt24 var på plats.

Irakierna Salwan Momika och Salwan Najem har väckt stor uppmärksamhet i Sverige och utomlands då de flera gånger har bränt och skändat Koranen i centrala Stockholm. Denna gång hölls koranbränningen på Mynttorget, bara ett stenkast från riksdagshuset. Ett stort antal journalister var på plats, bland annat från Sveriges radio, Aftonbladet och SVT.

En mamma och dotter höll upp den irakiska flaggan tillsammans med Koranen. Foto: Insikt24

Irakierna hade fått tillstånd att hålla en allmän sammankomst mellan klockan 13 och 15, och i det stora hela gick manifestationen lugnt till. En man omhändertogs av polisen och fördes iväg efter att ha försökt springa igenom polisens avspärrningar, och en vänsterorienterad grupp iklädda brandkårshattar var på plats för att visa sitt missnöje. En av de utklädda personerna var Christian Tengblad, som har ett engagemang i ”Planka.nu” och som har skrivit flera artiklar för tidningen Arbetaren.

Motdemonstranter i brandkårshattar skrek ”Släck hatet” under koranbränningen. Foto: Insikt24

På plats fanns muslimer som ville visa sitt missnöje mot att Koranen brändes, men koranbrännarna hade även supportrar på åhörarplats. En kvinna ville visa sitt stöd till bränningen genom att hålla upp ett stort kors under de timmar Salwan Momika och Salwan Najem var på plats.

En man omhändertogs efter att ha försökt springa fram mot koranbrännarna. Foto: Insikt24
En grupp motdemonstranter vid Mynttorget. Stillbild: Insikt24
En muslimsk man delade ut choklad under koranbränningen. Foto: Insikt24
En högljudd motdemonstrant. Foto: Insikt24

Senaste