test
fredag, 21 juni, 2024
fredag, juni 21, 2024

Björn blev felaktigt uthängd som nazist av AFA: ”det var jobbigt”

Vänsterextrema AFA hängde ut Björn som nazist och ville få honom arbetslös. Detta trots att Björn själv beskriver sina värderingar som ”så långt ifrån högerextrema man kan komma” och dessutom gillar den vänsterextrema sajten "Inte rasist, men" och anti-SD sidor på Facebook. Insikt24 pratade med Björn som förklarar att situationen har varit jobbig för honom.

Den vänsterextrema organisationen Antifascistisk aktion (AFA) hängde ut Björn från Borlänge som nazist på deras uthängningssida Antifa.se. I artikeln påstod AFA att Björn var medlem i NMR och agerade swishmålvakt för en av NMR:s poddar. AFA beskriver även i uthängningen detaljerat Björns arbetsplats och var han bor, vilket senare ledde till att flera vänsterextremister lovade att kontakta Björns arbetsgivare för att få honom avskedad.

Uthängningen saknade dock all grund då Björn istället visade sig vara motståndare till högerextremism. På Björns Facebooksida kan man se att han bland annat gillar vänsterextrema sajten ”Inte, rasist men” som drevs av Henrik ”Henko” Johansson, en person Insikt24 nyligen rapporterat om. Björn gillar även flera sidor som visar förakt mot Sverigedemokraterna, till exempel ”Nej till SD-samarbete” och ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack”. Men trots denna information, vilket vem som helst kan få tag i, låg artikeln uppe i flera dagar på AFA:s uthängningssida.

Insikt24 pratade med den berörde Björn som beskriver uthängningen som felaktig och att situationen varit jobbig för honom.

– Hur kändes det att bli uthängd som nazist av AFA?

– Det var ett felaktigt utpekande. Det var inte alls roligt, särskilt inte i och med att det absolut inte stämmer överens med min värdegrund.

– Hur skulle du beskriva dig politiskt?

– Jag befinner mig i mitten skulle jag säga. Jag vill inte välja en sida rakt av. Men ”högerextrema” värderingar är så långt ifrån mina man kan komma. Så det var jobbigt att bli utpekad som något som går tvärtemot vad man är.

AFA är en vänsterextrem organisation vars syfte är att hänga ut, förfölja och uppmuntra sina aktiva till hembesök hos meningsmotståndare. Vid dessa hembesök kan alltifrån skadegörelse, misshandel och annan terror förekomma. AFA har gjort sig skyldiga till flera hundra politiska attentat i Sverige.

Senaste