fredag, 19 april, 2024
fredag, april 19, 2024

Ännu en skjutning i Södertälje – ung man skjuten i källare

Ännu en skjutning har skett i Södertälje – denna gång sköts en ung man i en källare, men han överlevde. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord, men har inte kunnat gripa någon i skrivande stund. Samtidigt säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner att hon känner stor ilska över att Socialdemokraterna gjort för lite för kommunerna under sina åtta år i regeringsställning.

En man i 20-årsåldern har skjutits i en källare i invandrartäta Hovsjö i Södertälje. Enligt polisen fick han inte livshotade skador, men det hela rubricerades som försök till mord. Polisen påbörjade dörrknackning i bostadsområdet och kontrollerade flera personer under natten – men någon misstänkt har inte kunnat gripas.

Nu utökar polisen sin närvaro i Hovsjö.

– Vi kommer ha utökad närvaro i området, dels för att svara på frågor och samarbeta med kommunen men också för att bistå utredningspersonalen om någon uppgift behöver kontrolleras, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Detta är den sjätte skjutningen i Södertälje på kort tid, men polisen vill inte kommentera om källarskjutningen har någonting med den gängkriminella miljön att göra. Sammanlagt har sex personer skjutits ihjäl i staden under detta år. Enligt polisen har falangstrider blossat upp inom det syrianska Södertäljenätverket, där det yngre skiktet strider om makt och narkotikamarknaden.

Kommunstyrelsens ordförande känner sig sviken

I en intervju med SvD säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner att hon dagligen känner ilska över att hennes eget parti – Socialdemokraterna – inte gjorde mer för att stoppa våldet i så kallade utsatta områden under sina åtta år i regeringsställning. Socialdemokraten har sedan länge förespråkat en nationell folkräkning och vill att arbetskraftsinvandringen stramas åt.

Godner, som nyligen skulle ha röstats bort som kommunstyrelsens ordförande, fick efter en oväntad vändning sitta kvar då två tidigare KD-politiker bytte sida och röstade nej till Moderaternas kandidat. Anledningen var att de två politikerna inte ville ingå i ett samarbete med Sverigedemokraterna. Hade ett maktskifte skett hade det varit det första på 32 år.

Senaste