lördag, 13 april, 2024
lördag, april 13, 2024

Ännu en dödsskjutning – gängkopplad man mördad i Helsingborg

Nu har ännu en person skjutits ihjäl i Sverige. Under natten till torsdagen sköts en 20-årig man till döds nära ett kolonilottsområde i Helsingborg. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och ska ha rört sig i kriminella kretsar.

En gängkopplad man sköts ihjäl under natten mot torsdagen i närheten av Filborna arena i Helsingborg.

När polisen anlände till brottsplatsen fanns två andra män på plats som polisen tog in på förhör, där den ene mannen initialt misstänktes för mordet. Mannen släpptes dock och är inte misstänkt för något brott.

Den mördade mannen ska ha skjutits med flera skott. Dödsskjutningen ägde rum intill ett kolonilottsområde och en gymnasieskola, och dagen innan skjutningen gjorde polisen en insats i koloniområdet. Polisområdeschefen Karim Ottosson vill dock inte säga vad insatsen handlade om.

Det är inte första gången som det sker en dödsskjutning i Helsingborg i år. Bara i januari skedde tre skjutningar och två sprängdåd i staden.

– De är brutala. Min uppfattning är att så länge de kan genomföra sina våldsbrott så struntar de i konsekvenserna, säger Ottosson.

Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell uttalande sig om dödsskjutningen på Twitter där han säger att 2022 kommer att bli ett ”tragiskt rekordår”.

”Årets 46:e dödsskjutning inträffade natten till idag. Motsvarande siffra för hela 2021 var 45 st. Den högsta årsnoteringen någonsin i polisens statistik är 47. Med tanke på att vi fortfarande är i augusti kan vi tyvärr vara säkra på att 2022 kommer bli ett tragiskt rekordår.”, skriver Forssell.

Senaste