lördag, 13 april, 2024
lördag, april 13, 2024

Amerikanska kongressens talman Nancy Pelosi vill inte ha några debatter mellan presidentkandidaterna

”Min personliga åsikt är, bara säg inte till någon att jag sade detta, särskilt inte till Joe Biden. Jag tycker inte att det ska hållas några debatter.” sade kongressens demokratiska talman Nancy Pelosi till reportrar i torsdags

”Jag tycker inte att USA:s president har uppfört sig på ett sätt som på något sätt har kopplingar till sanning, bevis, data eller fakta”, sade Pelosi om president Trump. ”Jag vill inte rättfärdiga ett samtal med honom.”

Pelosi sade att hon inte vill se en upprepning av 2016, när Trump ”trakasserade Hillary Clinton så där”. Under en av kandidaternas debatter stod Trump direkt bakom Clinton medan hon svarade på en fråga. Pelosi sade att det var ”skamligt” och att hon skulle ha sagt till Trump att stanna i sitt eget hörn på scenen.

Pelosi tror att Trump kommer att agera på ett sätt som är ”under ämbetets värdighet” och ”förringa” debatterna. Hon använde också ordet ”skullduggery” mer än en gång, vilket på engelska betyder ungefär lurendrejeri.

Istället, föreslog hon, bör de nominerade bör ”ha scenen för sig själva” så att de kan ha en mer direkt konversation med det amerikanska folket.

De flesta politiska kommentatorerna tror att debatterna kommer att sänka Bidens kampanj eftersom han knappt kan ge en 5 minuters Tv- eller radiointervju utan att göra några minnesvärda grodor. I en två timmars, eller så, debatt med Trump är oddsen höga att Biden kommer att ”sätta foten i munnen” igen.

Höga republikaner säger att detta är det främsta beviset hittills att demokraterna är ”desperata att hålla sin kandidat undan granskning”.

Vad Biden anbelangar säger han att han inte kan vänta tills debatterna hålls.

USA:s president Donald Trump har krävt att han själv och den demokratiske utmanaren Joe Biden skall underkasta sig drogtester inför sin första debatt i september.

Donald Trump sade till Washington Examiner att han hade märkt en plötslig förbättring av Bidens agerande i de demokratiska Tv-debatterna.

Presidenten lade inte fram några bevis på att hans rival skulle vara under påverkan av droger utom att säga: ”Jag är ganska bra på det här.”

Biden och Donald Trump skall ha tre debatter före valet den 3 november.

Redan 2016 antydde Donald Trump att hans dåvarande demokratiska rival, Hillary Clinton, hade ”pumpats upp” inför sina debatter och utmanade henne att ta ett drogtest inför deras sista direktsända Tv-möte. Clintons kampanj vägrade ta utmaningen.

I onsdags gjorde presidenten ett liknande påstående, med argumentet att Bidens debattförmåga hade förbättrats markant i den slutliga debatten.

Donald Trump sade att USA:s förre vicepresident ”inte ens var sammanhängande” under några av de elva direktsända Tv-debatter som han medverkade i under de demokratiska primärvalen.

Vid tidpunkten för den sista debatten den 15 mars hade fältet reducerats till bara Biden och Vermontsenatorn Bernie Sanders.

Donald Trump sade till Washington Examiner: ”Jag vet inte hur han [Biden] kunde ha varit så inkompetent i sina tidigare debatter och sedan helt plötsligt vara OK mot Bernie.”

Han tillade: ”Det betyder inte att han var någon Winston Churchill för det var han inte, men det var en normal, tråkig debatt.

”Ni vet, inget häpnadsväckande hände. Och vi kommer att kräva ett drogtest eftersom det inte är möjligt – man kan inte göra en sådan ändring.”

Donald Trump sade om debatterna: ”Ja, det är en boxningsmatch. Det är ingen skillnad från gladiatorerna, förutom att vi måste använda vår hjärna och vår mun. Och vår kropp för att stå. Jag vill ha alla stående – de vill sitta ner.”

De tre presidentdebatterna kommer att äga rum i Cleveland, Ohio, den 29 september; i Miami, Florida, den 15 oktober; och i Nashville, Tennessee, den 22 oktober.

Donald Trump har begärt att extra debatter skall hållas med Biden, men kommissionen för presidentdebatter avböjde. Han begärde sedan att den första debatten skulle hållas tidigare till förmån för tidiga väljare, återigen utan att få något gehör.

Både Donald Trump, 74, och Biden, 77, har insinuerat att den andre kandidaten lider av demens.

Senaste