Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Afghanen Ali Akbar Ghorbani misstänks för tio år gammalt våldtäktsförsök

Den 27-årige afghanske medborgaren Ali Akbar Ghorbani häktades i juni i sin utevaro misstänkt för ett våldtäktsförsök i Uddevalla för tio år sedan. Vid tidpunkten för brottet hade polisen ingen misstänkt, men i februari i år stoppades Ghorbani i en trafikkontroll i Göteborg och topsades, och polisen kunde matcha hans DNA med spår som säkrats på brottsplatsen i Uddevalla. När det väcktes åtal mot afghanen i juni hade han lämnat Sverige – men nu har han förts tillbaka till landet i väntan på rättegång.

Den afghanske medborgaren Ali Akbar Ghorbani, född 1995, har häktats på sannolika skäl misstänkt för ett våldtäktsförsök i Uddevalla år 2013. Våldtäktsförsöket ägde rum utomhus, och i stämningsansökan står det att det endast var på grund av tillfälliga omständigheter som inte brottet fullbordades då personer kom till platsen och ifrågasatte vad afghanen gjorde.

”Ali Akbar Ghorbani har genom misshandel försökt tvinga [sekretessbelagt namn] till vaginalt samlag alternativt annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningarnas allvar varit jämförliga med samlag. Våldet har bestått i att Ali Akbar Ghorbani betvingat [sekretessbelagt namn] motstånd med sin kropp och fått ner henne på marken, ställt sig grensle över henne, tagit ett hårt tag om hennes bröst, slitit av henne hennes byxor och klämt hårt på hennes lår samtidigt som han själv dragit ner sina byxor. Av gärningen fick [sekretessbelagt namn] smärta och blånad på sina bröst, arm, ben och rumpa samt smärta i underlivet.”, går det att läsa i stämningsansökan som lämnats in till Uddevalla tingsrätt.

Ett vittne som ska höras under rättegången såg hur Ghorbani, som hade sina byxor neddragna, försökte dra av offret byxor och trosor när hon låg på marken.

Flydde utomlands

Efter att våldtäktsförsöket ägt rum hade inte polisen några misstänkta, och förundersökningen lades ned. I februari i år stoppades dock Ali Akbar Ghorbani i en trafikkontroll i Göteborg, och när han topsades kunde hans DNA kopplas till spår som säkrats vid brottsplatsen i Uddevalla.

Då preskriptionstiden för våldtäktsförsök är tio år blev det en kamp mot klockan att lokalisera mannen, som hade flytt till Schweiz i samband med åtalet i juni. Tack vare ett väl fungerande samarbete mellan polis och åklagare i Sverige och Schweiz kunde dock Ghorbani föras till Sverige innan preskriptionstiden löpt ut, och rättegången kommer att hållas den 31 juli.

Åklagaren yrkar på utvisning för Ali Akbar Ghorbani, och föreslår att han inte ska kunna återvända till Sverige på tio år.

Tidigare domar

År 2017 dömdes Ali Akbar Ghorbani för ringa narkotikabrott då han blev påkommen med att ha använt cannabis, något han själv erkände enligt Göteborgs tingsrätt. År 2020 dömdes afghanen återigen för ringa narkotikabrott, denna gång efter att han haft två tramadoltabletter på sig.

”Ali Akbar Ghorbani har i förhör lämnat kortfattade och motstridiga uppgifter. Han har förnekat brott och uppgett att han för närvarande inte brukar narkotika och att han inte vet när han gjorde det sist. Beträffande tabletterna har han berättat att det var en kille och en bror som la dem i hans ficka för att bevisa att han säljer knark. Ali Akbar Ghorbani har samtidigt sagt att tabletterna är migräntabletter som han tar när han har migrän.”, går det att läsa i domen.

Senaste