test
fredag, 21 juni, 2024
fredag, juni 21, 2024

AfD-topp: ”AFA är socialdemokraternas militanta falang”

Insikt24 har träffat Nicolaus Fest, EU-parlamentariker för AfD. Fest har en bakgrund som redaktör på den tyska tidningen Bild am Sonntag, som med en upplaga på över miljonen är en av Tysklands största tidningar. Den journalistiska karriären slutade dock när han skrev en islamkritisk artikel.

Vad är AfD:s främsta agenda och vilka är de viktigaste punkterna i er valplattform?

– Den enskild viktigaste frågan är migrationen – “alla problems moder”. Därigenom ligger vi nära andra partier inom den nya framväxande högern i Europa, såsom Lega, Sverigedemokraterna – även om de har avstått från samarbete med oss – och FPÖ. Alla konservativa partier har insett att migrationen är det största problemet och om vi inte får ett slut på inflödet så gör vi istället slut på Europa.

Så ni vill lösa migrationsproblemet på en europeisk nivå?

– Vi vill inte “lösa” problemet – vi vill stoppa migrationen! Vänstern säger ofta att många problem bara kan lösas på europeisk nivå och i denna fråga menar jag att de för en gångs skull har rätt. Det är meningslös för varje land att skydda sina egna gränser om någon dåraktig kansler som Angela Merkel öppnar upp Tysklands gränser och Tyskland går från att vara en tysk nation till att bli en islamisk stat. En islamisk stat i Europas hjärta skulle förändra livet i Europa totalt och givetvis även gå ut över andra europeiska länder.

– Vi är för en europeisk union i den mening som Adenauer och Schuman hade i åtanke. De avsåg inte skapa en superstat utan nationer. De ville ha en samling av nationalstater som är tätt sammanbundna men samtidigt suveräna.


Sverigedemokraterna vill inte ha att göra med er grupp. De säger att de inte kan samarbeta med partier som har något samarbete med Ryssland eller Putin. Vad tänker du om detta?

– Vi har inget samarbete med Ryssland eller Putin. Men Ryssland är vår europeisk granne och en viktig aktör och supermakt – militärt, ekonomiskt och så vidare. Med en granne som är en supermakt bör man verka för att ha goda relationer. Internationella relationer domineras av intressen och Tyskland har sitt intresse, Ryssland har sitt, likaså Sverige och så vidare. Man måsta hitta ett sätt att komma överens.

Har du hört om Steve Bannons initiativ “The movement”?

– Bannon var antagligen till stor nytta för Trump, men européer fungerar inte som amerikaner. Det kan nog bli svårt att överföra det han har gjort i USA till en europeisk kontext.

Representanter för ditt parti har varit måltavlor för våldsamma attacker från den yttre vänstern i Tyskland. Vad har konsekvenserna varit?

– Konsekvenserna har varit att polisen har registrerat ärendena och jag tror att det är mer eller mindre allt. När till exempel en bil har bränts upp eller ett hus har attackerats så har de i stort sett aldrig kunnat gripa någon.

Har detta problem lyfts upp av övriga politiska partier?

– Nej, och andra partier gynnas av våldet. Antifa är praktiskt taget den militära falangen till socialdemokraterna, de gröna och vänsterpartiet. Antifa ser till att folk som sympatiserar med oss förstår att om de visar sin sympati öppet så blir även de en måltavla. Detta gör att folk avstår från att gå med i vårt parti och delta på våra möten och tillställningar.

Jag får tacka för att du tog dig tid till denna intervju! Har du några avslutande ord till våra svenska läsare?

– Jag skulle vilja uppmana alla svenskar att rösta i valen på något konservativt parti som vill stoppa den oönskade invandring.

– Fram tills nyligen har EU-kommissionen baserat alla sina beslut på principen om enhällighet – det vill säga att alla 28 medlemsländer måste rösta enhälligt för att kunna fatta beslut. Nu vill de ändra detta så att en enkel majoritet ska räcka. Det blir i sådana fall slutet på den nationella demokratins makt inom EU om EU-kommissionen kommer kunna köra över folket i varje land.

– Därför är det väldigt viktigt att alla går och röstar för att stoppa både migrationen och dessa nya regler i kommissionen från att implementeras.

Senaste