torsdag, 24 oktober, 2024
torsdag, oktober 24, 2024

Nick Alinias hem vandaliserades av vänsterextremister

I samma veva som journalisten Christian Petersons hem vandaliserades blev även journalistkollegan Nick Alinias hem det. I båda fallen hade vänsterextremisterna klottrat budskap som anknöt till journalisternas nyliga besök i Göteborg, där de hade bevakat en Palestinademonstration arrangerat av Kristofer Lundberg. Till Insikt24 säger Nick Alinia att vänsterextremisternas vandalisering av hans hem bara leder till en större motivation för honom att lägga ännu mer tid och energi på sin journalistik.

Nyligen kunde Insikt24 rapportera om att journalisten Christian Petersons hem i Stockholm blivit vandaliserat av den vänsterextrema terrororganisationen AFA. Bland annat hade det klottrats ord som ”nassesvin” på fasaden utanför lägenhetsporten där Peterson bor i Stockholm, men också flera hotfulla budskap såsom ”dina dagar är räknade”, ”vi ser dig” och ”på gatan finns inga regler”. Avsändaren var tydligt från AFA, något som syntes på flera ställen med text och symboler från terrororganisationen. Attentatet mot Peterson skedde precis efter det att han hade varit och bevakat en Palestinademonstration i Göteborg, arrangerat av Kristofer Lundbergs våldsgrupp Enhetsfront för Palestina, och flera budskap som var klottrat refererade även till Petersons besök i Göteborg.

Läs mer: Christian Petersons hem nedklottrat av AFA: ”Dina dagar är räknade”

Massvis med klotter på fasaden utanför lägenhetsporten där Christian Peterson bor. Foto: Privat

Det var dock inte bara Christian Peterson hem som blev nedklottrat av vänsterextremister efter det att han varit och bevakat en Palestinademonstration i Göteborg. Även journalistkollegan Nick Alinias hem i Stockholm utsattes i samma veva för vandalisering av vänsterextremister. Bland annat hade det klottrats ”hur var det i Göteborg?” på Alinias dörr till lägenheten och i trapphuset hade det klottrats ”Nick+CP, loverboys”. Vänsterextremisterna gjorde alltså kopplingen till både Alinias besök i Göteborg och hans samarbete med Christian Peterson tydligt i klottret. Alinia antyder även på sin hemsida att gärningsmännen finns fångade på övervakningsfilm och att de inte ska ha maskerat sig ordentligt.

Samma dag som Nick Alinia hade bevakat Palestinademonstrationen i Göteborg blev han tillsammans med tre andra journalister uthängd med både namn och bild där alla fyra journalister även anklagades för att vara ”terrorkopplade” av Enhetsfront för Palestina, vilket är en våldsam Palestinagrupp som leds av Kristofer Lundberg som nyligen uteslöts ur Vänsterpartiet. Enhetsfront för Palestina har tidigare, i samarbete med AFA, hängt ut journalister och pekat ut dessa som ett ”hot”, den gången var dock inte Alinia en av de uthängda.

Läs mer: Våldsam Palestinagrupp hänger återigen ut journalister

När Insikt24 pratar med Nick Alinia om det inträffade attentatet mot hans hem förklarar han att det är uppenbart för honom att detta är ett sätt att försöka skrämma honom till tystnad. Alinia beskriver även hur han tror att vänstern har provocerats av att han, tillsammans med andra journalister, har valt att bevaka Palestinademonstrationerna i Göteborg, trots att de visat sig vara farliga för journalister. Slutligen tydliggör Alinia hur vänsterextremisternas vandalisering av hans hem bara leder till en ännu större motivation för honom att lägga mer tid och energi på sin journalistik.

Hur ser du på attentatet?

Det är uppenbart att det är en attack mot mig som opinionsbildare och journalist. Ett försök att skrämma mig till tystnad.

Varför tror du att detta hände direkt efter att du kom hem från att ha bevakade en Palestinademonstration i Göteborg?

Vänstern har förmodligen provocerats av att jag och andra journalister dök upp i Göteborg för att bevaka en delvis vänsterdemonstration som flera gånger visat sig vara farlig för journalister. Men de passade såklart också på för att de visste att jag inte var hemma.

Är det någon slump att både ditt och Christian Petersons hem blev vandaliserat i samma veva tror du?

Nej, det är såklart ingen slump. Attacken skedde samtidigt och det refererades till oss båda samt till Göteborgsresan i båda fallen.

Det enda de åstadkommit med detta är att trigga och motivera mig till att lägga än mer tid och energi på mitt journalistiska arbete. De kommer inte att tysta mig.

Nick Alinia. Foto: Privat

Nick Alinia har upprättat en polisanmälan om skadegörelse med anledning av vandaliseringen mot hans hem.

Senaste