Free Porn
xbporn
onsdag, 16 oktober, 2024
onsdag, oktober 16, 2024

Riks reporter sparkades i huvudet av en Palestinademonstrant

En av Riks frilansande reportrar blev nyligen misshandlad av Palestinademonstranter i centrala Göteborg, där reportern bland annat blev sparkad i huvudet och på andra sätt attackerad av Palestinademonstranter från våldsgruppen Enhetsfront för Palestina. Bara några dagar innan misshandeln hängdes reportern ut med namn och bild av Enhetsfront för Palestina. Reportern har vid flera tidigare tillfällen blivit överfallen, misshandlad och rånad av Palestinademonstranter när han gjort uppdrag åt olika mediekanaler.

Det var under söndagen, den 13 oktober, som en frilansreporter, på uppdrag av mediekanalen Riks, bevakade en Palestinademonstration i Göteborg. Palestinademonstrationen anordnades av våldsgruppen Enhetsfront för Palestina, vilket är en grupp som anordnar bland annat Palestinademonstrationer, störanden av politiska möten och olagliga vägblockader i Göteborgsområdet. De två mest framträdande och ledande personerna bakom Enhetsfront för Palestina är Khaled Ahmad och Vänsterpartiets avstängde ordförande i Angered, Kristofer Lundberg. En annan person som är väldigt aktiv inom Enhetsfront för Palestina är vänsterextremisten Erik Kjällman som bland annat är dömd för grov misshandel.

Läs mer: Det här är våldsgruppen Enhetsfront för Palestina och koalitionen med Vänsterpartiet

Under söndagen blev Riks reporter attackerad av flera Palestinademonstranter från Enhetsfront för Palestina. Bland annat hotades och trakasserades reportern och han blev även utsatt för flera rånförsök. Vid ett tillfälle sparkade en Palestinademonstrant reportern i huvudet så att denne knäckte sitt näsben. Reportern var då tvungen att fly platsen och senare uppsöka akutvård under flera timmar med anledning av de åsamkade skadorna. Händelsen är polisanmäld och enligt reportern skall gärningsmannen vara identifierad.

Se video från när Riks reporter blev attackerad.

Bara några dagar innan reportern blev misshandlad hade Enhetsfront för Palestina, i sina sociala medier, hängt ut reportern med både namn och bild tillsammans med ett par av Insikt24:s journalister, journalisten Joakim Lamotte och flera frilansjournalister. I inlägget där uthängningen skedde hade Enhetsfront för Palestina beskrivit journalisterna som ”provokatörer” och som ett ”hot”. Dessutom spred våldsgruppen lögner om att journalisterna ”angripit deltagare”. Palestinademonstranter uppmanades även att ”inte låta sig intervjuas av provokatörerna” och att ”kontakta demonstrationsvakter eller dialogpolis” om detta sker. Senare följde även den vänsterextrema terrororganisationen AFA upp Enhetsfront för Palestinas uthängning och gjorde en egen sådan som innefattade ytterligare en av Insikt24:s reportrar.

Läs mer: Våldsam Palestinagrupp hänger ut journalister

Enhetsfront för Palestinas inlägg där flera journalister hängdes ut med namn och bild och pekades ut som ett ”hot”. Insikt24 har valt att maska vissa av journalisternas namn och samtliga bilder har blurrats.

Insikt24 har pratat med den utsatte frilansreportern som denna gång gjorde uppdrag åt Riks. Reportern förklarar bland annat hur omskakande den inträffade misshandeln varit för honom och att han är chockad över att sådana typer av misshandelsfall kan ske mitt i stan när polis finns på plats och övervakar. Därutöver riktar reportern kritik mot dialogpoliserna som han menar intagit någon slags roll som ”kompis” med Palestinademonstranterna och totalt fallerat med sin uppgift att skydda fotografer och journalister. Dessutom förklarar reportern för Insikt24 hur gärningsmannen, som sparkade honom, blivit identifierad.

Hur mår du efter misshandeln?

Helt klart är man omskakad, och det var jag inte bara direkt efteråt, utan även nu när det gått över ett dygn sedan det hände. Jag är framför allt chockad över att det här kan tillåtas hända så centralt, bland folk mitt i stan, trots att polis finns på plats och bevakar vad som sker.

Direkt efter misshandeln var jag tvungen att uppsöka akutmottagningen, där jag tvingades att stanna kvar i flera timmar efteråt för att mina skador skulle dokumenteras och för att jag skulle få den vård jag behövde.

Vad har du att säga om ordningsvakternas och polisens agerande på plats?

Jag måste säga att framför allt dialogpolisens insats var ett stort underbetyg. Jag har bevakat de här demonstrationerna sedan oktober förra året och jag har märkt hur dialogpoliserna har intagit en slags roll som ”kompis” med dessa Palestinademonstranter.

Det har uppenbarligen funnits och finns en naivitet från dialogpolisens håll, vilket lett till att Palestinademonstranterna har kunnat attackera journalister och fotografer utan några som helst konsekvenser. Polisen har inte klarat av att hantera situationen, detta oaktat om man själv håller en viss distans till Palestinademonstrationerna eller ej. Många gånger är problemet att polisen tillåter dessa Palestinademonstranter att komma nära oss reportrar, något som gör att det blir svårt för polisen att skydda oss.

Jag vill dock uppmärksamma att polismannen som tog upp min anmälan faktiskt bad om ursäkt å kårens vägnar för att jag blev misshandlad. Polismannen medgav att de hade misslyckats med sin insats och sade att han tyckte att det som inträffade var ”förjävligt”.

Hur blev gärningsmannen identifierad?

– Palestinademonstranterna sände själva live under den här demonstrationen och där fanns det en sekvens som visade hur gärningsmannen kom springandes och sparkade mig i huvudet, vilket har lett till att vi kunnat identifiera honom. Dessutom har jag bilder på honom från tidigare tillfällen vid Palestinademonstrationen och jag har även i efterhand fått veta vad han heter. Det här är något som jag kommer komplettera polisanmälan med.

Enhetsfront för Palestinas tidigare attacker och hets mot journalister

Under flera av Enhetsfront för Palestinas demonstrationer har olika journalister blivit attackerade, misshandlade och bestulna på sin kamerautrustning. I oktober förra året blev samme frilansreporter, som nu blev misshandlad, utpekad som en ”rasistisk journalist” av Kristofer Lundberg och kort därefter blev frilansreportern misshandlad av flera Palestinademonstranter och han rånades även på sin kamerautrustning. Frilansreporter blev även attackerad i maj i år vid en Palestinademonstration, där demonstranterna blockerade bil- och spårvagnstrafiken på bland annat Hisingsbron i Göteborg. När frilansreportern filmade demonstrationen, på uppdrag av mediekanalen Riks, valde Lundberg att gå fram mot reportern i ett försök att hindra denne från att filma, därefter attackerades frilansreportern av flera Palestinademonstranter.

Läs mer: Kristofer Lundberg (V) bakom attack mot Riks reporter

Se video från när frilansreportern, på uppdrag av Riks, blir attackerad av Palestinademonstranter.

Även Insikt24:s reportrar har blivit attackerade när de bevakade en av Enhetsfront för Palestinas demonstrationer i Göteborg. Palestinademonstranterna var då aggressiva och uttalade hot och utdelade slag med knytnävar och tillhyggen samt sparkar. Även den gången låg Kristofer Lundberg bakom attackerna. Lundberg gick också vid det tillfället personligen till attack mot Insikt24:s reportrar, där han bland annat försökte slå reportrarna och ta kamerautrustning. En annan drivande bakom attackerna var Khaled Ahmad och den våldsdömde vänsterextremisten Erik Kjällman som också försökte ta kamerautrustning och uppviglade de andra Palestinademonstranter. Insikt24:s reportrar blev under överfallet rånade på en av sina kameror.

Läs mer: Våldsamma Palestinademonstranter överfaller Insikt24:s reportrar

Se video från när Insikt24:s reportrar blir attackerade av Palestinademonstranter.

En annan journalist som blivit attackerad och överfallen av Palestinademonstranter i Göteborg är Joakim Lamotte. Enligt Lamottes beskrivning föranledes överfallet av att han blev attackerad av Kristofer Lundberg i samband med att han skulle ställa frågor till V-politikern. Lamotte har förklarat att han blev slagen och sparkad av flera Palestinademonstranter och att han även blev bestulen på sin mobiltelefon. Lamotte har även beskrivit hur polisen förklarat för honom att övervakningskameror från platsen ska kunna påvisa att Lamotte blivit slagen och sparkad samtidigt som journalisten själv ”inte utövade något våld överhuvudtaget”. En annan som var inblandad i överfallet var Khaled Ahmad. Ett par timmar efter att Lamotte blivit överfallen höll Lundberg ett hetsigt tal, där V-politikern bland annat uttryckte att Lamotte fick ”smaka på asfalten”.

Läs mer: Joakim Lamotte överfallen av Palestinademonstranter i Göteborg

Läs mer: Kristofer Lundberg (V): ”Joakim Lamotte fick smaka på asfalten”

Efter överfallet upprättade Joakim Lamotte en polisanmälan om misshandel och stöld medan Kristofer Lundberg gjorde en motanmälan gällande misshandel. Efter några veckor valde dock åklagaren att lägga ned Lundbergs polisanmälan mot Lamotte gällande misshandel, samtidigt som utredningen mot Lundberg ännu fortgår. Lundberg är dessutom även misstänkt för falsk angivelse eftersom att Lundberg har gjort en falsk polisanmälan, enligt Lamotte. När Insikt24 nyligen intervjuade Lamotte valde journalisten att beskriva Lundberg som ”en notorisk skamlös lögnare”. Lamotte förklarade även i intervjun att han är övertygad om att Lundberg kommer att fällas i domstol för sin inblandning i överfallet mot honom.

Läs mer: Polisanmälan från Kristofer Lundberg (V) mot Joakim Lamotte läggs ned

Läs mer: Joakim Lamotte: ”Kristofer Lundberg är en notorisk skamlös lögnare”

Se Insikt24:s intervju med Joakim Lamotte där han pratar om överfallet och Kristofer Lundberg.

Senaste