Free Porn
xbporn
lördag, 28 september, 2024
lördag, september 28, 2024

Martin Sonebys mångåriga samarbete med dömd pedofil

Den vänsterextreme ”komikern” Martin Soneby har under flera års tid drivit sitt mediebolag AMK Studios tillsammans med en flerfaldigt dömd pedofil. Nu döms Soneby för bokföringsbrott och pedofilen för medhjälp till bokföringsbrott efter att de valt att bokföra miljonbelopp som saknar underlag för mediebolaget. Se Insikt24:s videoreportage om Soneby och pedofilens mångåriga samarbete och om den nytillkomna domen mot dem båda.

Nyligen bevakade Insikt24 rättegången mot den vänsterextreme ”komikern” Martin Soneby som stod åtalad för bokföringsbrott. Åtalet grundade sig på att han, tillsammans med en flerfaldigt dömd pedofil, inte hade haft underlag i bokföringen på miljonbelopp för Sonebys mediebolag AMK Studios.

Se Insikt24:s videoreportage.

Bakgrund om Martin Soneby och AMK Studios

Martin Soneby startade mediebolaget AMK Studios AB för några år sedan, där han även efter ett tag tog in den dömde pedofilen. Företaget driver sin verksamhet från en lokal på Södermalm i Stockholm, där Soneby spelar in podcasten ”Alla mina kamrater”, AMK, morgon måndag till torsdag. Podcasten har väckt uppmärksamhet och kritik för att ha skämtat om och trivialiserat pedofili. Exempel på saker som sagts i podcasten är ”Framsidan med pedofili är att det är så jävla skönt”, ”Baksidan av pedofili är att Patrik Sjöberg dyker upp” och ”Det är inte bara kul det här med sexuella övergrepp, det är mycket jobb också”.

Martin Soneby har även pekat ut Dumpens profil Patrik Sjöberg som en sexköpare, vilket ledde till en fällande dom för grovt förtal. Soneby har även, innan det grova förtalet mot Sjöberg, dömts för förtal vid ett tidigare tillfälle.

Den dömde pedofilen

Martin Sonebys samarbetspartner, som är 48 år gammal, har dömts för flera allvarliga brott begångna mot barn, bland annat köp av sexuell handling av barn, sexuellt ofredande mot barn, och barnpornografibrott. Han har också konfronterats av Dumpen efter att han sökt, vad han trodde var, en 13-årig flicka i sexuellt syfte.

Ekonomiska oegentligheter och rättsprocessen

I tingsrätten stod det klart att Soneby och hans kollega hade åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att bokföra affärshändelser utan korrekta verifikat. Skatteverkets revision avslöjade att Soneby använt företagets pengar för privata utgifter såsom resor, kläder och överföringar till sin sambo, utan att betala skatt på dessa utgifter. Utredarna hittade även betalningar till PlayStation Network, tobaksbutiker, McDonalds, kebabhak och andra privata inköp som inte är avdragsgilla för ett aktiebolag.

Under rättegången framkom det att Ekobrottsmyndigheten i en husrannsakan den 30 mars 2023 hade hittat oöppnade brev från Kronofogden och Skatteverket, samt andra inkassobrev och uppsägningsmeddelanden.

Åklagaren konstaterade i sin stämningsansökan att Soneby hade bokfört totalt 87 verifikationer, 1 242 transaktioner med insättningar om 1 842 101 kr och uttag om 1 852 361 kr, utan underlag.

Under rättegången försökte Martin Soneby att skylla ifrån sitt och pedofilens agerande på andra, och hävdade att kritiken i sociala medier var orsaken till de felaktiga bokföringstransaktionerna, vilket åklagaren starkt ifrågasatte.

Domen mot Martin Soneby och pedofilen

Martin Soneby och hans kollega dömdes för bokföringsbrott och fick villkorlig dom. AMK Studios AB dömdes till en företagsbot på 300 000 kronor. Mediebolaget har tidigare upptaxerats av Skatteverket för hundratusentals kronor.

Senaste