Free Porn
xbporn
lördag, 28 september, 2024
lördag, september 28, 2024

Här är S-toppen Olle Thorells SD-hat under EU-valrörelsen

Den socialdemokratiske toppolitikern Olle Thorell har under hela EU-valrörelsen i princip endast spridit lögner om och hat mot Sverigedemokraterna i olika inlägg på plattformen X, tidigare Twitter. Bland annat har Thorell påstått att Jimmie Åkesson sprider ”vit-makt-konspirationsteorier” och att SD använder sig av så kallade trollfabriker för att ”manipulera debatten” och att SD därmed, enligt S-toppen, utgör ”ett hot mot demokratin”. Därutöver har S-toppen raljerat om att Åkesson snart kommer att börja använda sig av uttryck som ”Arbete ger frihet”, ”Ett folk, ett rike, en ledare” och ”Hell seger”.

Efter TV4:s program Kalla faktas kritiserade infiltration av Sverigedemokraterna, där de försökte avslöja att SD bedriver en så kallad ”trollfabrik” på sociala medier som sprider desinformation, har många socialdemokrater tagit tillfälle i akt att försöka smutskasta SD. En av dessa socialdemokrater är den mångåriga riksdagsledamoten Olle Thorell som i princip uteslutande spridit lögner om och hat mot SD via sitt konto på plattformen X, tidigare Twitter, sedan Kalla faktas ”granskning”. Thorell har suttit som riksdagsledamot för Socialdemokraterna sedan 2006 och varit ordförande för partiets avdelning i Västmanland. S-toppen har under sin tid som riksdagsledamot bland annat gjort sig känd för att ha uttalat sig positivt om att svenska elever ska lära sig arabiska.

Olle Thorell (S). Foto: Johan Fredriksson, CC BY-SA 3.0

Bara några timmar efter att första avsnittet av Kalla faktas ”granskning” släpptes publicerade Olle Thorell en video där han påstår att Sverigedemokraterna blivit avslöjade med att ha ”anonyma betalda troll som krigar åt dem på nätet, som försöker sprida deras skeva bild av verkligheten”. S-toppen hävdar även i videon att SD ”använder samma metoder som ryska trollfabrikanter gör”. Denna video gjorde Thorell trots att första avsnittet från Kalla fakta var det blev väldigt kritiserat efteråt. Insikt24 har tidigare bland annat rapporterat om att Kalla faktas reporter Emil Hellerud själv erkänt att flera av ”trollkontona” som pekades ut i första avsnittet inte går att koppla till SD.

Läs mer: Kalla fakta erkänner: ”Trollkontona” går inte att koppla till SD

Under den senare delen av EU-valrörelsen, efter Kalla faktas infiltration av Sverigedemokraterna, har Olle Thorell valt att ta upp SD i otaliga inlägg på X. Bland annat har Thorell spunnit vidare på Kalla faktas reportage och påstått att SD använder sig av så kallade trollfabriker för att ”manipulera debatten” och att SD därmed utgör ”ett hot mot demokratin”. Thorell har även skrivit att SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein ”hotat journalister”, något Kalla fakta försökt hävda, och krävt en kommentar från de andra Tidöpartierna om detta.

Efter att Jimmie Åkesson nyligen i en debattartikel i Expressen förklarat att det pågår ett folkutbyte fick det Olle Thorell att återigen sätta fingrarna på tangentbordet och sprida lögner om och hat mot SD. I ett inlägg på X skriver Thorell att Åkesson sprider ”vit-makt-konspirationsteorier”, vilket är något som det helt saknas belägg för. I ett annat inlägg raljerar S-toppen över Åkessons användning av begreppet folkutbyte och frågar sig när SD-ledaren kommer börja använda sig av uttryck som ”Arbete ger frihet”, ”Ett folk, ett rike, en ledare” och ”Hell seger”.

Insikt24 har sökt Olle Thorell för en kommentar.

Senaste