Free Porn
xbporn
fredag, 18 oktober, 2024
fredag, oktober 18, 2024

Magdalena Andersson på frågan om socialdemokratiska anonyma konton: ”Det finns konton”

Socialdemokraterna har sedan TV4:s program Kalla faktas kritiserade ”granskning” där Sverigedemokraterna påstås bedriva en ”trollfabrik” gått till hårt angrepp mot SD och även krävt att statsminister Ulf Kristersson ska vidta åtgärder mot partiet. Nu erkänner Magdalena Andersson att Socialdemokraterna själva har anonyma konton, men lägger samtidigt in en brasklapp om att eventuella misstag eller övertramp som skett ”inte varit sanktionerat från ledningen”.

Det var under gårdagens debatt i SVT:s program Aktuellt mellan Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som Andersson fick frågan om Socialdemokraterna haft konton på sociala medier som partiet inte tydligt redovisat att de står bakom. Andersson inledde sitt svar med att säga att ”Har det varit konton så har det stått att det…”, för att därefter inte avsluta meningen. Efter det skiftade Andersson fokus och sade att ”Det finns konton som har diskuterats nu, vem som är avsändare på dem”. S-ledaren fortsatte sedan med att förklara att ”Där det har skett misstag eller övertramp då har det inte varit sanktionerat från ledningen”.

Magdalena Andersson (S) och Jimmie Åkesson (SD) debatterar. Foto: SVT

Efter svaret om de egna anonyma kontona från Magdalena Andersson valde S-ledaren att rikta sitt fokus på och gå till attack mot Sverigedemokraterna, där hon bland annat valde att anklaga SD för att ha ”trakasserat enskilda medborgare” och ”kommit med vilseledande information”. Jimmie Åkesson menar i stället att Andersson ljuger och att det inte finns några exempel på några trakasserier eller vilseledande information från SD:s håll. Åkesson poängterade särskilt att Kalla fakta inte kunnat påvisa några trakasserier eller exempel på desinformation trots att deras reporter infiltrerade SD i ett års tid.

Läs även: Kalla fakta erkänner: ”Trollkontona” går inte att koppla till SD

Nyligen kunde tidningen Fria Tider rapportera om hur Socialdemokraterna i dagarna valt att uppdatera beskrivningen till en av deras anonyma konton på Facebook. Sidan heter ”Sverige inför verkligheten” och är en del av den S-märkta tankesmedjan Tidens Facebook-sida. Fram tills i onsdags beskrev sig sidan som en sida för ”Svensk politik, samhällskritik och samhällsgranskning” och därefter uppdaterades beskrivningen där det nu även står att ”Sidan drivs av AiP Media Produktion AB”, vilket är ett Socialdemokraterna ägt medieföretag.

Sidans biografi uppdaterades under onsdagen, där det innan inte framgick vem som drev sidan.

Socialdemokraterna har de senaste dagarna gått till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas anonyma konton som de bland annat menar är ett ”hot mot demokratin”. De har även ställt flera krav på statsminister Ulf Kristersson om att han ska vidta åtgärder mot SD med anledning av deras anonyma konton. Exempelvis vill Socialdemokraterna se att statsministern ska säkerställa att en ”ny säkerhetsprövning görs av SD:s tjänstemän i Regeringskansliet och att ingen känslig information överförts från SD:s tjänstemän i Regeringskansliet rakt in i SD:s trollfabrik”.

De två socialdemokratiska toppolitikerna Lena Hallengren och Peter Hultqvist höll under onsdagen en pressträff om att SD:s anonyma konton är ett ”hot mot demokratin”. Foto: Socialdemokraterna

Så sent som igår presenterade Socialdemokraterna även ett förslag om att EU ska kunna stoppa möjligheten att skapa anonyma konton på sociala medier. Socialdemokraterna vill se att identifieringskrav, för att skapa konton på sociala medier inom EU, införs så att alla konton går att koppla till en riktig person, något som föreslås att ske via exempelvis Bank-ID eller att en bild på en ID-handling skickas in till den berörda sociala medieplattformen. Utöver det vill Socialdemokraterna även se att det finns ett maxtak på antal konton som varje person kan skapa.

Senaste