Free Porn
xbporn
fredag, 18 oktober, 2024
fredag, oktober 18, 2024

Aftonbladets journalist Hans Shimoda åtalas för rattfylleri

Aftonbladets journalist Hans Shimoda står åtalad för rattfylleri och brott mot trafikförordningen efter att i juni förra året ha kraschat med en vespa med sin fru Anna Shimoda bakpå. Vid kraschen med vespan greps Hans Shimoda av polis och det skulle senare, via ett utandningsprov, visa sig att han hade en alkoholkoncentration på 0,58 promille i blodet. Både Hans Shimoda och Anna Shimoda är flitiga skribenter på framförallt nöjesdelen av Aftonbladet, där de ofta bevakar och intervjuar kändiseliten.

I juni förra året hade Aftonbladets journalister Hans Shimoda och Anna Shimoda varit på ett event vid Stureplan i Stockholm. När de väl skulle hem valde Hans att köra sin vespa med Anna bakpå trots att han, senare i polisförhör, uppgett att han druckit åtminstone ett par starköl på eventet vid Stureplan. När de kom körandes i bussfilen på Skeppsbron, enligt ögonvittnen i 30-40 km/h, kraschade de in i sidan på en svart BMW och de båda föll av vespan med anledning av detta. BMW:n fick materiella skador vid bilens vänstra sida på grund av kollisionen. Polis kallades senare till platsen, där Hans Shimoda greps och både han och frun Anna kördes till Södersjukhuset. Hans åkte in till sjukhuset på rutinkontroll medan Anna åkte in på grund av att hon hade smärtor i ryggen. Det visade sig senare att Hans hade brutit nyckelbenet i samband med kraschen och det konstaterades även, efter ett utandningsprov, att han hade en alkoholkoncentration på 0,58 promille i blodet.

Skador på den svarta BMW:n som Hans Shimoda kraschade in i. Foto: Polisens förundersökning

I åklagarens stämningsansökan om åtalspunkten för rattfylleri står det att ”Hans Shimoda har kört moped efter att ha intagit alkohol i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans blod under eller efter färden uppgick till 0,58 promille”. Om den andra åtalspunkten, brott mot trafikförordningen, står det i stämningsansökan att ”Hans Shimoda har kört moped i ett körfält som var anvisat för bussar”. I polisförhör erkänner Hans Shimoda rattfylleribrott, men förnekar brott mot trafikförordningen. Hans Shimoda uppger att han hade druckit ett par starköl innan han körde vespan och han säger även att han tyckte att detta var dumt gjort av honom. Dock trodde han att det var lagligt att köra med en moped i bussfilen, vilket är anledningen till att han förnekar brott på åtalspunkten om brott mot trafikförordningen.

Hans Shimodas vespa som han kraschade med sin fru bakpå. Foto: Polisens förundersökning

Både Hans Shimoda och Anna Shimoda är flitiga skribenter på Aftonbladet under framförallt nöjesdelen av den socialdemokratiska tidningen, där de bevakar och intervjuar kändiseliten. Med anledning av det brukar paret Shimoda ofta synas på tillställningar med olika kändisar. Hans Shimoda har tidigare även arbetat på Hänt Extra som skriver allehanda skvaller om kändisar. Han har bland annat kallats för en ”älskad och hatad skvallerpressjournalist” av journalisten och KD-politikern Gert Fylking.

Hans Shimoda och Anna Shimoda. Foto: Privat

Hans Shimoda var till en början även misstänkt för vållande till kroppsskada på grund av Anna Shimodas skador i samband med kraschen med vespan, men polisen avskrev senare denna misstanke. Rättegången med anledning av åtalet om rattfylleri och brott mot trafikförordningen mot Hans Shimoda väntas att hållas den 8 mars klockan 10:00 i Stockholms tingsrätt.

Senaste