lördag, 25 maj, 2024
lördag, maj 25, 2024

15-åring häktas på sannolika skäl för mord på sin 10-årige lillebror

Under helgen ryckte polisen ut till en lägenhet i Vällingby väster om Stockholm då det inkommit larm om ett lägenhetsbråk. På plats fann polisen en 10-årig pojke som var svårt skadad. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Nu har pojkens 15-åriga syster häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Tidningen Samnytt rapporterar att invandrarfamiljen sedan tidigare är känd av polisen, och att utryckningar skett flera gånger tidigare på grund av lägenhetsbråk och våld. Denna gång slutade dock bråket i mord, och pojken avled dagen efter att han förts till sjukhus.

Polisen vill dock inte gå ut med hur den 10-årige pojken bragts om livet. Pojkens storasyster, som även hon är minderårig, greps och anhölls under helgen misstänkt för brottet, och under onsdagen beslutade Solna tingsrätt att flickan häktas med restriktioner. Eftersom den misstänkta förövaren är minderårig kommer häktningen att omprövas om en vecka. Skulle häktningen upphävas kommer flickan omhändertas av Socialtjänsten.

På grund av flickans låga ålder har domstolen sekretessbelagt flickans namn och det land hon är medborgare i.

När SVT frågar hur vanligt det är att man häktar en minderårig person svarar åklagare Josefina Yalo att det krävs en ”allvarlig brottsmisstanke”:

‒ Det krävs synnerliga skäl för att man ska göra det och synnerliga skäl betyder att det krävs en allvarlig brottsmisstanke och starka skäl för häktning. Jag skulle inte säga att det är vanligt även om det förekommer.

Den misstänka flickan nekar till brott.

Senaste