torsdag, 8 december, 2022
torsdag, december 8, 2022

Virtanen får jobb på lokaltidning – ”skitmodigt”

Den tidigare Aftonbladet-profilen Fredrik Virtanen har fått ett nytt jobb, denna gång som krönikör på lokaltidningen VLT. Tidningens chefredaktör uttrycker stor glädje över värvningen, och säger att Virtanen är ”en av Sveriges bästa skribenter”. Virtanen själv säger att det är "skitmodigt" av lokaltidningen att ta in honom som krönikör.

Fredrik Virtanen kommer framöver skriva krönikor i lokaltidningen VLT. Virtanen var innan Metoo-rörelsens framfart en av Aftonbladets mest profilerade skribenter, men efter att flera kvinnor anklagat honom för olämpligt beteende lämnade han rampljuset. Det hela började då feministen Cissi Wallin anklagade Aftonbladet-profilen för våldtäkt, någonting som resulterade i en fällande dom för förtal för Wallin och massiv medial uppmärksamhet.

Virtanen säger till VLT att ingen ville ge honom ett jobb efter Metoo, och att han blev ”cancelled, som det så tjusigt heter”. Han säger även att Metoo i Sverige var en ”peak vänstervåg” och att pressetiken lades helt åt sidan. När VLT frågar Virtanen om Metoo-rörelsen förde med sig någonting positivt svarar han följande:

– Säkert, kanske på sikt, men just nu har lynchjustisens övervåld 2017 snarare gjort feminismen cringe i yngre generationer. Utan tvekan har pressetiken blivit bättre. Varenda journalist vet ju att allt blev fel, och har tagit lärdom. Åtminstone till nästa gång det blir oemotståndligt att sälja på sex, kändisar och omoral.

Virtanen säger att det är ”skitmodigt” av VLT att anlita honom som krönikör, och lokaltidningens chefredaktör Daniel Nordström säger att han är ”oerhört stolt” att de lyckades värva honom.

– Jag är oerhört stolt över att vi har lyckats värva Fredrik. Han är en av Sveriges bästa skribenter, vars röst har saknats, säger Nordström.

SD-hatiska texter

Innan Virtanen försvann från rampljuset präglades hans krönikor och ledare av så kallad politisk korrekthet. År 2014 skrev han en ledare i Aftonbladet med rubriken ”Enbart rasister bör rösta på Sverigedemokraterna”, där han skrev följande om vita européer och rasism:

”Är inte vi vita européer alla rasister? Det vore helt ­naturligt. Vi bär på ett arv, en norm, en blick. Vi ingick i kolonialväldet, generationer av svenskar växte upp med bilden av att vi stod över andra. Det är inte enkelt att skaka av sig det oket. Det krävs att vi erkänner för oss själva att vi kanske är rasister trots vår fina självbild.”

Han skrev även att alla som röstar på Sverigedemokraterna inte är rasister, men att alla som röstar på Sverigedemokraterna röstar på ett rasistiskt parti.

Senaste

Experimentekonomin