tisdag, 28 november, 2023
tisdag, november 28, 2023

VIDEO: Här sparkar utomeuropéen en man i huvudet när han ligger ner på marken

Igår natt utbröt slagsmål på Stureplan i Stockholm där bland annat en utomeuropé sparkade på en man i huvudet samtidigt som han låg ner på marken och blev omhändertagen av en ordningsvakt, något som dock ska ha skett efter att mannen brottats med en kvinna. Det blev även slagsmål mellan utomeuropén och en annan man där knytnävslag svingades, vilket ledde till att ordningsvakt och polis tvingades ingripa. Se videon från slagsmålet längre ner i artikeln.

Igår natt lyckades journalisten Nick Alinia filma ett slagsmål som skedde på Stureplan i Stockholm. Videon inleds med att en utomeuropeisk man brottas med en annan man i rutig tröja, samtidigt som flera andra kvinnor är runt den andra mannen i den rutiga tröjan och drar honom från utomeuropén, det hörs även glåpord såsom ”horunge” och ”tjockis” i samband med detta. Några sekunder efter börjar utomeuropén bråka med en annan man som har en vit t-shirt, där båda laddar för att dra varsitt knytnävslag, men i stället för att träffa faller de båda till marken. Här försöker en blond kvinna avstyra bråket men misslyckas. Samtidigt som detta inträffar är den mannen med den rutiga tröjan som utomeuropén slogs med i bråk med flera kvinnor och enligt en annan vinkel kan man se att han lägger sig över en kvinna, sedermera kommer dock en ordningsvakt till undsättning som lyckas manövrera undan mannen.

När ordningsvakten brottar ner mannen med den rutiga tröjan, varpå han ligger ner på marken, kommer utomeuropén och ger honom en spark i huvudet. En engelsktalande man reagerade direkt på utomeuropéns spark och sade ”men han är på marken”. Den andra mannen med vit t-shirt går direkt efter sparken till angrepp mot utomeuropén och utdelar ett slag samtidigt som flera andra människor är i närheten. Till slut ingriper andra ordningsvakter och polis som kommer till platsen. Mannen med den vita t-shirten grips direkt av polis medan den utomeuropén endast blir i hållen lite grann av en ordningsvakt. Slagsmålen äger rum mitt bland andra människor, bland annat befinner sig två yngre killar i närheten, varav den ena dansar ovetande precis bredvid slagsmålet och den andra försöker prata i telefon.

Att utomeuropén valde att sparka mannen i ansiktet samtidigt som denne låg ner på marken nedbrottad av en ordningsvakt har fått mycket kritik. Under Nick Alinias inlägg med videon på Twitter har bland annat opinionsbildaren och journalisten Katerina Janouch uttryckt att det var vidrigt och opinionsbildaren Therese Verdun skrev ironiskt ”vad modigt att sparka någon i huvudet som ligger ner”.

Senaste