fredag, 29 september, 2023
fredag, september 29, 2023

Texas guvernör skickar migranter till New York – hoppas att de välkomnas med öppna armar

Den konservative Texas-guvernören Greg Abbott bussar illegala migranter till New York och Washington DC för att se om de vänsterliberala fästena är lika positiva till invandring när den kommer till deras egna städer.

Republikanen Greg Abbott vill visa president Joe Biden och hans administration vad deras liberala invandringspolitik leder till i praktiken. Nu vill han tvinga New Yorks demokratiske borgmästare Eric Adams att göra det han så många gånger sagt att han gladeligen skulle göra – ta emot migranter med öppna armar. Adams är dock inte helt nöjd med situationen, och hans pressekreterare Fabien Levy kritiserar Greg Abbott för att använda människor som ”politiska pjäser” och menar att det överbelastar systemet.

Levy sa att New York kommer att fortsätta välkomna asylsökande med öppna armar, men bad samtidigt om extra resurser för att klara av busslasterna.

Greg Abbott säger att han hoppas att den demokratiske borgmästaren välkomnar migranterna, så hans egna städer kan få vila ut.

”Jag hoppas att han lever upp till sitt löfte om att välkomna alla migranter med öppna armar, så att våra översvämmade städer och gränser kan få vila ut”, säger Abbott.

Över 6 000 migranter har redan bussats till Washington DC sedan april.

Nu har även andra stater följt Abbotts exempel, och Arizonas republikanske guvernör, Doug Ducey, har bidragit med 1 000 migranter till Washington DC.

Senaste