fredag, 2 december, 2022
fredag, december 2, 2022

Terrormisstänkt kurd går med i Vänsterpartiet

Znar Bozkurt, terrormisstänkt kurd och ämnet för en rad demonstrationer mot hans av Turkiet krävda utvisning har nu begärt inträde Vänsterpartiet, och ger därmed ytterligare tyngd åt hypotesen att Vänsterpartiet är ett terrorbejakande parti.

Den omhändertagne turkiske medborgaren, kurden Znar Bozkurt, som misstänks för terrorkopplingar och därför begärts utlämnad av Turkiet har gått med i Vänsterpartiet. Vänsterpartiet har sedan tidigare en lång rad problematiska medlemmar som stöder terrororganisationer som PKK.

Znar Bozkurt som nu sitter på Migrationsverkets förvar i Kållered har länge lyckats förhala sin utvisning med stöd av olika organisationer inom den utomparlamentariska vänstern, till exempel Rojavakommittéerna. Samtliga dessa organisationer har också en stark koppling till Vänsterpartiet, ända upp i partiledningen. Nu har Znar Bozkurt därför blivit medlem i Vänsterpartiet.

Läs mer om Vänsterpartiets terrorkopplingar här: Ledande vänsterpartister tar ställning för kurdiska vänsterextremister

Det är ofta en hotfull stämning på de demonstrationer som anordnas för att stödja kurdiska terrorister och där samlas både förment demokratiska vänsterpartister och den extrema våldsvänstern och ibland utbryter rena våldsamheter.

Se vidare här: Journalister attackerade på vänsterextrem terrordemonstration i Göteborg

Huruvida det är ett klokt drag av Znar att ytterligare manifestera extrema åsikter återstår att se.

Senaste