tisdag, 20 april, 2021
tisdag, april 20, 2021

Stefan Löfvens svenska modell stavas passivitet och ansvarslöshet

Precis som under asylkrisen 2015 så klarar inte Stefan Löfven av att ta ansvar under coronakrisen. Regeringen är passiv och allt kokar i slutänden ned till "individens egna ansvar". Detta tycks vara den "svenska modellen" och jag hoppas att väljarna slutligen gör upp med den i valet 2022, skriver studenten Hampus Andersson.

Omvärlden undrar vad Sverige håller på med, för samtidigt som hela världen har stämplat ut fortsätter Sverige som om (nästan) inget har hänt. När Sveriges dödstal skjuter i höjden kommer det inte dröja länge innan medborgarna vänder regeringen ryggen. Är det under nästa val socialdemokratin kommer backa lika mycket som de har gjort i övriga Europa?

Socialdemokrater över hela Europa har under de senaste åren upplevt en rejäl tillbakagång. I Nederländerna backade det socialdemokratiska partiet från 19 procent i valet 2012 till 5,7 procent 2017. Tysklands motsvarighet, SDP, gjorde 2017 sitt sämsta val i efterkrigstid. De fick i och för sig 20,5 procent av rösterna men detta kan jämföras med valresultatet 1998 då de fick 40%. I Sverige är Socialdemokraterna fortfarande i regering men gjorde 2018 sitt sämsta valresultat på över 100 år då de enbart lyckades skrapa ihop 28 procent.

Om inte Sveriges dödstal stagnerar snarast kommer regeringen med Socialdemokraterna i spetsen hållas ansvarig för att inte ha gjort tillräckligt. Det Sverige har varit extremt tydliga med, i princip den enda “coronalag” som har stiftats, är att kalla till presskonferens – allt annat har varit extremt otydligt.

Anders Tegnell och Stefan Löfven lider av samma problematik, de är motsägelsefulla och klarar inte av att driva Sverige genom en kris. Samma problematik som vi ser hos Tegnell 2020 såg vi med Stefan Löfven under flyktingkatastrofen 2015. Ingen av dem levererar handfasta svar utan allt blir luddigt och till syvende och sist kokas allt ner till att svenskarna skall ta eget ansvar. Vad sägs om att myndigheter och regering börjar ta sitt ansvar och leverera tydliga beslut?

Samma problematik som vi ser hos Tegnell 2020 såg vi med Stefan Löfven under flyktingkatastrofen 2015. Ingen av dem levererar handfasta svar utan allt blir luddigt och till syvende och sist kokas allt ner till att svenskarna skall ta eget ansvar. Vad sägs om att myndigheter och regering börjar ta sitt ansvar och leverera tydliga beslut?

När nästa generation växer upp kommer frågan att komma: “Varför gjorde Sverige tvärtemot alla andra länder?” Endast indoktrinerade socialdemokrater och Tegnells fans kommer kunna försvara det. Precis som unde migrationskrisen 2015. I Sverige har det just nu dött långt fler än i våra grannländer tillsammans. Att inte Regeringen och Folkhälsomyndigheten går ut offentligt och ber om ursäkt för felen de gör är en skam.

Jag hoppas verkligen att 2022 kommer bli dödsstöten för socialdemokratins Sverige, det är bara att hoppas att det inte hinner ske en till katastrof tills dess.

Regeringen brukar tala så varmt om “Den svenska modellen” men exakt vad är den svenska den svenska modellen? Om jag ska försöka summera den svenska modellen är det inte som Stefan Löfven beskriver den utan det liknar mest en modell som består av svaga ledare som vägrar ta ansvar. Socialdemokratins melodi är att låtsas som att det regnar samtidigt som äldre människor som byggt upp detta landet dör som flugor på äldreboenden. Det sjukaste är att man inte ens försökte rädda de äldre som dog i corona utan helt sonika gav dem palliativ vård för att slippa ta tag i problemet.

Nu får de vara nog med svaga ledare som enbart är duktiga på leverera motsägelsefulla floskler, Sverige är värd en stark ledare. Svaga ledare verkar ha blivit den nya svenska modellen. Det är livsviktigt för Sveriges överlevnad att svenskarna börjar öppna ögonen och ser vart detta landet är på väg.

Senaste

För den postmoderna vänstern handlar allt om makt

För den postmoderna vänstern handlar allt om makt. Hur verkligt subversiva dessa idéer är kommer till tydligt uttryck i en aktuell intervju med Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi.

Japan som förebild för nollinvandring

Nytt principprogram för valet till Förbundsdagen antaget

Juan Donoso Cortés – en profetisk röst från det gamla Spanien

Carl Johan Ljungberg introducerar en bortglömd och konträr tänkare

Sveriges Radio gör propaganda för öppna gränser på arabiska

Luai Ahmed har översatt det första programmet av Sveriges Radios nya arabiska program.

Barnpsykologer slår larm om fördubblat antal självmordsförsök

Dödsfallen i självmord kan komma att överstiga antalet döda i Covid-19 i vissa åldersgrupper

Marxistisk BLM-ledare massinvesterar i fastigheter

Skapar frågor och kritik inom och utom BLM

Liberalerna riskerar att bli högerblockets motsvarighet till Miljöpartiet

Liberalerna kan verka som ett obetydligt parti, men det kan komma att åsamka Sverige stor skada.

Socialkonservatismen inför framtiden

Vad är socialkonservatismen och vilken relevans har den idag?

Kinas gigantiska fiskeflotta tömmer haven på fisk

Dold krigsföring för kontroll och expansion

#MeToo och den sekulära normlösheten

Joakim Förars kritiserar #MeToo från ett etiskt kristet perspektiv

Fransk familj anmäler AstraZenecas vaccin for dråp

Fortsatt diskussion om AstraZenecas vaccin

Seriekriminell barnvåldtäktsman slipper utvisning

Ännu en dömd gärningsman undslipper utvisning

Migrationskaoset från 2015 kan upprepa sig

De Gröna har medvind i opinionen i Tyskland

Populärt

För den postmoderna vänstern handlar allt om makt

För den postmoderna vänstern handlar allt om makt. Hur verkligt subversiva dessa idéer är kommer till tydligt uttryck i en aktuell intervju med Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi.