onsdag, 5 oktober, 2022
onsdag, oktober 5, 2022

Småbarnspappa misshandlad efter bråk mellan barn på badhus

Barn från två familjer började bråka inne på Högevallsbadet i Lund. När en av familjerna var på väg ut attackerades pappan av flera gärningsmän och misshandlades grovt inför sina tre barn.

Ett bråk mellan barnen i två familjer ledde till den grova misshandeln av en man i 50-årsåldern. Enligt uppgifter uppstod någon form av högljutt bråk mellan barnen på äventyrsbadet Högevalls i Lund. När den ena familjen hade lämnat badet, attackerades pappan i familjen ute på gatan och misshandlades så svårt att han fick föras till sjukhus med ambulans.

Ett vittne säger att mamman och de tre små barnen hade total panik under misshandeln, och vittnen pekade ut två yngre män som skyldiga till överfallet. Gärningsmännen lyckas fly från platsen, men minst en person ska ha filmat de unga männen när de sprang iväg.

Karl Sandberg på Lundapolisen säger att det inte hör till vanligheterna att man ”beter sig på det här viset” mot en barnfamilj när barnen är där. Han säger även att det ska ha varit fyra unga män på plats totalt, men att bara två deltog aktivt i misshandeln.

Inne på Högevallsbadet finns flera övervakningskameror, och polisen tror att de har goda chanser att identifiera gärningsmännen.

Senaste