onsdag, 8 februari, 2023
onsdag, februari 8, 2023

Sköt fastspänd man i bil – här är männen och kvinnan som dömdes

Tre personer döms till fängelse för inblandning i ett mordförsök på en 27-årig man som satt i en bil i Helsingborg. Sex skott avlossades varav tre träffade mannen, som dock överlevde attacken. Den dömda kvinnan ska ha haft en sexuell relation med både offret och skytten. Insikt24 kan nu avslöja namnen på de dömda.

Skyttens namn är Mirza Velagic, en 31-årig man som var så påverkad av narkotika när han togs in för förhör att polisen uppger att han inte kunde höras. Velagic vägleddes till platsen av Li Rykäll och Arnel Turcinhodzic, som även de döms till fängelse för mordförsök. Tingsrätten skriver att det är klarlagt att Turcinhodzic tog på sig en skyddsväst innan de följde efter offret, och att både han och skytten hanterat skjutvapen ett par månader innan brottet.

Offret kände Li Rykäll och Arnel Turcinhodzic väl. Li, som är 25 år gammal, hade tidigare en relation med offret, och i domen står det att hon var ”svartsjuk”. Tingsrätten skriver dock att det saknas en tydlig motivbild för mordförsöket. Det är dock klarlagt att skytten rörde sig i samma umgängeskrets som offret, där det ofta förekom narkotika.

Li uppger att hon träffade offret tre veckor innan mordförsöket, och att de hade sex och brukade droger. Samma dag som mordförsöket ägde rum hade hon sex med Mirza Velagic, uppger hon för tingsrätten. Kvällen innan brukade hon hasch och kokain.

Li Rykäll dömdes till 10 års fängelse. Skärmavbild: Youtube

Li döms för försök till mord och ringa narkotikabrott till 10 års fängelse. Arnel Turcinhodzic döms för försök till mord samt grovt vapenbrott till 11 års fängelse. Skytten – Mirza Velagic – döms för mordförsök, grovt vapenbrott i två fall och framkallande av fara för annan. Velagic har enligt tingsrätten agerat grovt oaktsamt då han avfyrat skotten trots att det funnits andra personer i närheten. Tingsrätten dömer honom till 14 års fängelse.

Dömda tidigare

Mirza Velagic är sedan tidigare dömd för en rad brott, bland annat människorov, grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, narkotikabrott, brott mot vapenlagen och stöld.

Även Arnel Turcinhodzic har ett digert brottsregister. Han är bland annat dömd för rån, rattfylleri, dopningsbrott och brott mot knivlagen.

Senaste