Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Rånaren Mohamed flydde i panik, bröt benet och fick stryk av offret, Vittne: ”Han skrek som en stucken gris”

Nya Tider kan nu avslöja att samtliga inblandade i det uppmärksammade Ronnebyfallet är araber. Ett beväpnat arabgäng trängde in i bostaden hos en arabisk småbarnsfamilj. De brottade ned frun, tejpade henne, och riktade en pistol mot tinningen på ett spädbarn. Men familjefadern synade bluffen och bad dem att skjuta honom. Den stressade Mohamed tog upp pistolen, riktade den mot mannen, gjorde mantelrörelse – och tryckte av. Då visade det sig att pistolen bara var en attrapp. Fadern svarade med att vräka en TV på Mohamed varpå han och hans två kumpaner flydde i panik. Men den stressade rånaren ramlade i trappan och bröt benet. Ett vittne berättar att han ”skrek som en gris” när familjefadern kom utspringande med ett stolsben i handen för att ge honom stryk.

Åklagare Stina Brindmark väckte i slutet av april åtal mot de tre personer som brutit sig in i en bostad i centrala Ronneby, Blekinge, i december, en händelse som Nya Tider nyligen rapporterade om. Huvudförhandling i Blekinge tingsrätt inleddes måndag den 4 maj.

Nya Tider har nu tagit del av förundersökningsprotokollet och stämningsansökan och kan avslöja att samtliga rånare är araber i 18-20-årsåldern. Rånarna kommer från Syrien men två av dem har redan hunnit få svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning. Samtliga inblandade har tolkbehov på arabiska.

Mohamed och hans två kumpaner, Mohammed och Abdulwareth, åtalas nu för försök till grovt rån.

”Inne i bostaden har de knuffat omkull [frun], tejpat över hennes mun samt tejpat ihop hennes händer, slagit [mannen] så att smärta uppstod och hotat hela familjen med det pistolliknande föremålet och en kniv. Om brottet hade fullbordats borde det ha bedömts som grovt dels eftersom Mohammed, Abdulwareth och Mohamed visade synnerlig råhet vid gärningen, dels då de försatt [frun] i en skyddslös ställning genom att tejpa för hennes mun och hennes händer, samt riktat ett pistolliknande föremål och en kniv mot målsägandena samt då gärningen skett efter intrång i målsägandenas bostad där det fanns två minderåriga barn”, står det i stämningsansökan.

Även familjefadern åtalas
Men även den angripne familjefadern, som är i 45-årsåldern, åtalas nu för grov misshandel av Mohamed.

”[Mannen] har slagit Mohamed flera gånger i huvudet med ett bordsben samt sparkat honom på kroppen. Det hände den 20 december 2019. Mohamed orsakades smärta av slagen och sparkarna. Brottet bör bedömas som grovt eftersom [mannen] har använt ett tillhygge samt att han visat särskild hänsynslöshet eftersom Mohamed låg på gatan med brutet ben och inte hade möjlighet att försvara sig.

Det tilltänkta rånoffret kunde syna Mohameds bluff: pistolen var bara en attrapp. Mohamed och hans kollega avbröt rånförsöket och sprang därifrån. Rånoffret skruvade loss ett stolsben (se bilden) och jagade ikapp Mohamed och gav honom stryk. För det åtalas han nu för grov misshandel. Foto: Polisen

I förhör berättar familjefadern att han tjänstgjort tre år i militären och är tränad att hantera trängande situationer som den han utsattes för i sitt hem i Ronneby. I polisens rapport beskrivs händelseförloppet:

”Han säger att de försökte låsa hans armar med en bred tejp och även tejpa för hans mun men han lät dem inte göra det. De hade med sig buntband som de band hans fru med. Hans dotter låg bredvid honom och sov i sängen. Hon är 10-11 månader gammal. Personen tog då en pistol och riktade mot dottern och sa att han skulle skjuta henne om han inte lät sig tejpas fast. Personen tog upp dottern, höll henne i famnen och tryckte pistolen mot hennes huvud.”

När rånarna riktade pistol både mot bebisen och mot den fyraåriga dottern, svarade familjefadern ”Skjut gärna mig, men inte min dotter”.
”Han gjorde då en mantelsrörelse, siktade mot honom och försökte skjuta men när han tryckte av hände ingenting”, står det i förundersökningsprotokollet.

Mohamed tog då fram en kniv, men familjefadern vräkte en TV på Mohamed. Mohamed och hans kumpaner avbröt rånförsöket och flydde. Mohamed ramlade sedan i trappan som leder upp till bostadshuset och bröt benet. Familjefadern rusade ut med ett tillhygge och skrek till rånaren: ”Har du kommit för att döda mig i mitt hem? Det är du din hund, det är Fadi som har skickat dig.”

”Det hade varit en död som jag inte varit nöjd med”
Rånaren berättar i förhör att han fruktade för sitt liv.

Mohamed och hans kumpaner hade även med sig kniv under rånförsöket, men trots detta slutade rånet i ett fiasko. Nu åtalas han och de andra två araberna för försök till grovt rån. Foto: Polisen

”Jag var rädd för att jag skulle dö där. Det hade varit en död som jag inte varit nöjd med. Jag skulle dö med en känsla att jag inte skulle ha gjort något bra i mitt liv. Jag har rökt marijuana, men inga andra droger.

När jag blev räddad så berättade min pappa alltid för mig att den minsta stenen kan helt omvandla ditt liv. Jag är en person som tror på paradis och helvete, så oavsett hur mycket jag plågas här eller på sjukhuset så kommer det inte vara så plågsamt som det kommer vara i helvetet. Så jag tänkte på att jag skulle dö.”

Enligt rånaren blev han slagen flera gånger i ansiktet med ett bordsben från den vredgade familjefadern.

”Jag hade en fruktansvärd smärta. Det är svårt att beskriva. Det kändes som om jag blev träffad av slag men smärtan kom efter en stund. Det är svårt att beskriva. När jag låg i ambulansen rörde jag mitt bakhuvud, det var bulor där. Sedan när jag vaknade kändes det som om jag var i en grav. Jag förstod inte om jag levde eller var död”, berättar rånaren i förhör med polisen.

En svensk kvinna som passerade i närheten berättar att en man låg på gatan och skrek. ”Han skrek som en stucken gris”, säger hon i vittnesförhör.

Rånaren Mohamed och familjefadern ska ha varit ytligt bekanta med varandra sedan tidigare genom rånarens bror Fadi, som familjefadern hamnade i konflikt med för en tid sedan.

Senaste