Free Porn
xbporn
lördag, 20 juli, 2024
lördag, juli 20, 2024

Politiker kritiserade Pride – ska förhöras för hets mot folkgrupp

Den finska riksdagsledamoten Päivi Räsänen, tidigare inrikesminister och partiledare för Kristdemokraterna, kallades in till polisförhör efter att ha uttalat sig kritiskt om Evangelisk-lutherska kyrkans engagemang i Pride-festivalen i Helsingfors. Hon är nu misstänkt för hets mot folkgrupp.

Den kristdemokratiska kvinnan ansåg att det är fel att ”upphöja skam och skuld till någonting att vara stolt över”, och skrev tidigare under året att hon inte tycker att Bibelns budskap är förenligt med en Pride-festival. Hon har även uttryckt kritik mot samkönade äktenskap. Nu skriver Päivi Räsänen på sin Facebook-sida att hon kallats till polisförhör misstänkt för hets mot folkgrupp på grund av sina uttalanden om Pridefestivalen. 

Om Räsänen blir dömd riskerar hon böter eller fängelse i upp till två år. Själv menar hon att hennes uttalanden baserades på det som står i Bibeln, och att det därför bör vara grundlagsskyddat i och med religionsfriheten. 

Till Huvudstadsbladet säger Päivi Räsänen följande:

–  Jag anser inte att jag gjorde mig skyldig till något brott när jag uttalade mig om Evangelisk-lutherska kyrkans verksamhet, med Bibeln som utgångspunkt, säger Räsänen som menar att uttalanden baserade på Bibeln skyddas av den grundlagsskyddade religionsfriheten:

– Om man anser att åsikter som uttrycks i Bibeln är hets mot folkgrupp så borde det logiskt sett också innebära att det är straffbart att sprida eller inneha Bibeln. 

Räsänen säger att hon inte ångrar sina uttalanden och att hon kommer fortsätta att uttrycka sig som hon gjort, oavsett om hon blir dömd eller ej.

Senaste