Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Polisen efterlyser 26 ligister från eritreansk krigszon vid Järvafältet förra året

Den 3 augusti förra året utbröt krigsliknande scener vid Järvafältet norr om Stockholm efter att 1000 eritreanska motdemonstranter attackerat en regimtrogen eritreansk festival. De eritreanska motdemonstranterna hade beväpnat sig med påkar och andra tillhyggen och det uppstod våldsamma slagsmål och omfattande stenkastning mot polis på plats. Nu går Polisen ut med bilder på 26 efterlysta ligister, misstänka för våldsamt upplopp, som de söker hjälp från allmänheten för att identifiera.

Den eritreanska festivalen, Festival Eritrea Scandinavia, har anordnats sedan 1990-talet vid Järvafältet norr om Stockholm. Dock har festivalen kritiserats för att bjudna in regimtrogna gäster, något som även har resulterat i våldsamheter under festivalen, framför allt på senare år. Exempelvis blev hundratals eritreaner omhändertagna av polis, som tvingades använda både pepparspray och batong, efter upplopp som uppstått på en festival i Folkets hus i Husby 2022.

Läs mer: Eritreanska inbördeskriget kom till Husby, 111 omhändertagna av polisen

Den 3 augusti förra året stormades den regimtrogna eritreanska festivalen vid Järvafältet av 1000 upprörda eritreanska motdemonstranter. Många av dessa hade beväpnat sig med påkar och andra tillhyggen för att attackera både festivalen och polis. Eftersom att polisen även till en början var underbemannade kunde stängsel och tält lätt rivas ner och slås sönder av upploppsmakarna, och det kunde även inträffa våldsamma slagsmål. Polisen blev också attackerade av omfattande stenkastning och flera bränder uppstod på grund av explosioner från bland annat gasoltuber vid olika tält.

Läs mer: Eritreansk krigszon vid Järvafältet – explosioner och poliser attackerade

Insikt24 var på plats och gjorde ett videoreportage från de krigsliknande scenerna vid Järvafältet förra året.

Nu väljer Polisen att gå ut med bilder på 26 olika ligister som är misstänka för våldsamt upplopp under kaoset vid Järvafältet förra året. Tipsa polisen om du vet eller tror dig veta vem någon av personerna på bilderna är.

Se bilder på de 26 efterlysta ligisterna på Polisens hemsida genom att klicka här.

Senaste