fredag, 12 augusti, 2022
fredag, augusti 12, 2022

Peter Wahlbeck attackerar Åkesson i Almedalen

Peter Wahlbeck och Feministiskt initiativ var de enda som högljutt protesterade mot Jimmie Åkesson under Sverigedemokraternas halvdag i Almedalen. Eftersom Wahlbeck störde en pågående intervju fick han avvisas från platsen.

Efter Jimmie Åkessons partiledartal i Almedalen väntade intervju med Expressen. Där var också den kände komikern Peter Wahlbeck på plats och störde intervjun med högljutt ropande av okvädingsord mot Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. Peter Wahlbeck fick föras bort, men fortsatte att stå och vråla utan publik, som brukligt är.

Innan dess hade Feministiskt Initiativ lyckats samla ett tiotal personer med partiledaren Teysir Subhi i täten för några gamla tanter och några personer som med lite god vilja kan identifieras som män, som stod och ropade de sedvanliga slagorden efter Åkessons tal.

Fi i Almedalen. Partiledaren Teysir Subhi näst längst till höger. Foto: G. Eklund

Peter Wahlbeck har försökt profilera sig som en frihetlig röst i covid-debatten och står på det nybildade partiet MoD:s riksdagslista. MoD står för Medmänsklighet och Demokrati. Det exakta budskapet Wahlbeck försökte framföra vid Expressens tält är oklart, men det kan tänkas ha med covid att göra. Wahlbeck är en stark motståndare till vaccinpass och många är besvikna på SD i den frågan.

Peter Wahlbeck förs bort. Bild: G. Eklund

Senaste