Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Ordkrig om varför en tredjedel av svenskarna blir utan TV4

I natt stängdes tillgången till Sveriges största TV-kanal, TV4, ner för en tredjedel av hushållen i Sverige. Anledningen är en schism mellan TV4:s ägare Telia och Com Hem, en av distributörerna av kanalen.

Klockan 23.59 på tisdagskvällen gick tv-distributören Com Hem:s avtal med TV4 och C More ut och därmed släckte Com Hem ner möjligheten att nå kanalerna för sina kunder. Det rör sig om en tredjedel av Sveriges hushåll.

Från TV4:s sida menar man att Com Hem förstör julefriden för miljontals svenskar. Mediebolaget ska ha erbjudit Com Hem att visa TV4 kostnadsfritt fram till den 10 januari. Något Com Hem nobbat.

– Att de inte ens väljer att ta emot denna julklapp visar att de hellre ställer in TV-julen för de miljoner svenskar som är deras egna kunder än att hitta en lösning. Det är ett sätt att bedriva opinion för att få rättigheter som de inte har och inte heller är beredda att betala för, säger Casten Almqvist, vd på TV4 och C More.

Från Com Hems sida har man dock en annan syn på konflikten.

– Det var inte någon julklapp till våra tittare som Telia ville ge sken av, utan ett sätt för TV4 att säkra reklamintäkter under årets viktigaste annonsperiod, säger Viktor Wallström, kommunikationsdirektör på Com Hem till Aftonbladet.

Enligt Com Hems vd Anders Nilsson är det TV4:s nya ägare Telia som ligger bakom de havererade förhandlingarna.

– Com Hem har förhandlat med TV4:s ägare i decennier och alltid nått en överenskommelse utan större problem. Men TV4:s förhandlingsvilja försvann direkt när Telias köp av TV4 offentliggjordes för ett halvår sedan, säger han i ett pressmeddelande.

Hoppet om en god tv-jul är dock inte ute för de tittare som inte längre kommer åt TV4 på vanligt vis. Kanalen är en av de som ingår i det fria marknätet och för att se den krävs inget programkort. Dessutom kan kanalens utbud ses gratis på TV4 Play och kanalerna går att se på C More kostnadsfritt i två veckor.

Senaste