fredag, 2 december, 2022
fredag, december 2, 2022

Nytt offentligt utspel av Joakim Lamotte

Joakim Lamotte, den omtalade frilansjournalisten som i somras plötsligt upphörde med sin granskande verksamhet, meddelade igår att han ger sig i kast med ett nytt projekt. Läs om det här på Insikt24.

Det var i juni månad som journalisten Joakim Lamotte berättade i en livesänd video att han av personliga skäl kände sig tvingad att lägga ner sin verksamhet. Han uppgav då att familjen blivit lidande av hans journalistik som alltid var vass och skildrade verkligheten ibland annat så kallade utsatta områden.

Igår avslöjade Lamotte att han ger sig i kast med ett helt nytt projekt. Han skriver själv på sitt Instagramkonto att det under de tre månader som gått har känts tomt:

”För tre månader sedan tvingades jag avsluta arbetet med journalistik i sociala medier. Det kändes otroligt tomt och som att något som fattades. Därför satte jag mig och började skriva ner vad jag varit med om. Efter ett tag bestämde jag mig för att det var dags att berätta min historia om samhällsutvecklingen i Sverige under de 20 år jag verkat som journalist.”

Det han idag avslöjar är att det skall bli en bok som skildrar utvecklingen i våra svenska förorter. Lamotte vill även ge insyn bakom kulisserna på SVT samt visa hur politiker, opinionsbildare och kändisar hanterat – eller som han själv skriver ”inte hanterat de frågor som rör migration, brottslighet och trygghet.”

Lamotte utlovar dessutom att berätta om sin personliga resa. ”Jag vill berätta om vad som ledde fram till att jag tvingades göra livets svåraste val.”

I sin Instagrampost ber han i välkänd stil om följarnas stöd för att kunna ro bokprojektet i land. För den som vill ta del av dagens och tidigare tillkännagivanden av Joakim Lamotte, finns han här.

Senaste