torsdag, 23 mars, 2023
torsdag, mars 23, 2023

Libyens högste imam uppmanar muslimer att lämna Sverige – menar att barn blir tvångskonverterade

Desinformationskampanjen mot den svenska socialtjänsten har trappats upp – denna gång är det Libyens högste imam som i ett tal påstod att svenska myndigheter kidnappar muslimska barn. Under senhösten cirkulerade även en video där en person på arabiska säger att det planeras attentat mot socialtjänsten i Göteborg.

Det senaste året har desinformationskampanjen mot den svenska socialtjänsten i det närmaste eskalerat, där muslimska aktörer menar att myndigheten kidnappar muslimska barn och placerar dem i svenska familjer.

I slutet av november höll Libyens högste imam, Sadiq Al-Ghariani, ett tal där han anklagar den svenska socialtjänsten för att kidnappa muslimska barn för att konvertera dem till kristendomen.

– Låt de inte ta era barn och konvertera dem till kristna. Muslimerna är inte tillåtna att stanna kvar i det landet, sa imamen.

Videoklippet publicerades på den libyska sajten Dar Al Iftaa.

SVT har intervjuat Romdane Boussaidi, ordförande i Islamiska förbundet i Malmö, och frågade honom om han tror att imamens varningar kan leda till att muslimer lämnar Sverige.

– Det är upp till var och en. Ingen kommer att tvinga någon att stanna. Men jag tycker synd om de som lyssnar på den imamen och tror på vad han säger, svarade Boussaidi.

Under senhösten kunde SVT avslöja att retoriken angående socialtjänsten har trappats upp, särskilt på internet. I en video som statstelevisionen tagit del av uppmanade en muslimsk aktör till våldshandlingar. Aktören samtalade med en pappa som hade fått sitt barn omhändertaget av socialtjänsten, och uppmanar honom att begå terrordåd ”i enlighet med sharia”.

”Vi pratar utifrån sharia. Du måste säkra, antingen du vill eller inte, du måste säkra din fru och din dotter någonstans. Sen återvänder hit. Kolla, antingen tar du tillbaka dina barn eller dör som martyr.”, sa mannen.

Senaste