Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Liberaler som samarbetar med SD hotas med uteslutning

I Munkedal styr Liberalerna och Moderaterna i minoritet och för att kunna få igenom sin politik är man beroende av stöd från SD. Men Liberala ungdomsförbundet tycker att det är oacceptabelt att luta sig mot sådant stöd och kräver nu massuteslutningar av alla liberaler som medverkat i samarbetet.

I Munkedals kommun styr Moderaterna och Liberalerna i minoritet. Men för att få igenom sin politik och sina kommunala  budgetar är  man beroende av Sverigedemokraterna,  varför man förra hösten ingick en uppgörelse där SD fick ordförandeposten i kommunfullmäktige och samhällsbyggnadsnämnden i utbyte mot partiets stöd.

Detta fick Liberala ungdomsförbundet, LUF, att se rött och kräva att de liberala ledamöter i Munkedal som deltog i beslutet skulle uteslutas ur partiet.

– I Sverigedemokraternas partistadgar finns saker som går direkt emot vad Liberalerna står för, sa Marcus Nilsen, dåvarande ordförande för LUF Väst, till SVT.

Och nu är det dags igen efter att M och L återigen har stöttat sig på SD – denna gång för att kunna få igenom sin kommunala budget.

– Nu väljer Liberalernas företrädare i Munkedal att lägga fram en gemensam budget med Sverigedemokraterna. Det är som om de ignorerat all kritik som riktats emot dem och det är anmärkningsvärt, säger Soroush Rezai, ny distriktsordförande för LUF Väst, på ungdomsförbundets Facebooksida.

Liberala ungdomsförbundet Väst är djupt kritiska till att Liberalerna i Munkedal har lagt fram ett budgetförslag ihop…

Posted by LUF Väst on Tuesday, November 19, 2019

Och än en gång kräver LUF att Liberalerna ”utesluter samtliga förtroendevalda liberaler i Munkedal som stått bakom förslaget att lägga fram en gemensam budget med Sverigedemokraterna.” Detta eftersom det ”inte värdigt ett liberalt parti att samarbeta med ett nationalistiskt, populistiskt och xenofobiskt parti som Sverigedemokraterna.”

I senaste Sentio fick Liberalerna 2,5 och SD 28,5 procent.

Senaste