Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Kvinna bad Aschbergs trolljägare om hjälp mot näthatare – sprider själv näthat på egen Facebooksida

Den 7 maj visades ännu ett avsnitt av Robert Aschbergs program Trolljägarna i TV3. Denna gång handlade det om frilansjournalisten Joakim Lamotte och att många i samband med hans inlägg skriver känsloladdade kommentarer. En kvinna, en före detta skådespelerska, sade sig vara uthängd och utsatt för hat av Lamottes följare. Nu kan Nya Tider avslöja att hon själv inte håller rent från näthat på sin egen Facebooksida.

Trolljägarna är ett program som sänds av TV3. Huvudprogramledare är den ökände Robert Aschberg. Programmet går grovt sammanfattat ut på att Robert Aschberg och hans team dammsuger diverse nätsidor och Facebookprofiler för att hitta personer som skriver företrädesvis invandringskritiska eller islamkritiska kommentarer om Sveriges misslyckade invandringspolitik. Ofta söker Aschberg och hans medarbetare upp privatpersoner och ofredar dem i deras egna hem för att försöka konfrontera dem om varför de har skrivit och tyckt si eller så. I programmet medverkar också den tydligt vänsterprofilerade juridikprofessorn Mårten Schultz som driver Juridikinstitutet där man i programmet bedriver analyser av om vissa användare av sociala medier har skrivit något som är kriminellt eller inte. Många av dem som har blivit ofredade av Aschberg och hans team har fått hela sina liv förstörda efteråt.

Hetsade mot Lamotte
Den 7 maj var det så dags för ett nytt avsnitt av Trolljägarna. Denna gång var det frilansjournalisten Joakim Lamotte som utsattes för en formidabel hetskampanj. Lamotte bedriver i huvudsak sin journalistik via Facebook genom både inlägg och videosändningar från invandrardominerade kriminellt belastade förortsområden och hans verksamhet finansieras med hjälp av Swish-donationer, något Aschberg i det aktuella avsnittet ofta hånade och gjorde sig lustig över, även om hans eget program också finansieras med hjälp av sponsring och annonsmaterial.

I hetsprogrammet mot Joakim Lamotte ville Aschberg främst sikta in sig på huruvida Lamotte har något ansvar för vad hans följare skriver i samband med alla de inlägg som Lamotte postar på Facebook. Främst är det inlägg om kriminalitet riktad mot kvinnor samt invandringsrelaterade samhällsproblem som engagerar följarna. Oväntat ofta är det också vänsterfeminister som rycker ut till misstänkta förövares försvar redan innan de har blivit juridiskt prövade i domstol. Detta var exempelvis fallet under våren 2019 då Joakim Lamotte spårade upp en man som misstänktes för att grovt ha våldtagit en ung tonårstjej.

Bad om hjälp från Aschberg
En av de kvinnor som då ryckte ut till den misstänktes försvar, men som annars var en ivrig anhängare av uthängning av män i samband med Metoo-kampanjen, var den före detta skådespelerskan Anita Molander, numera pensionerad. Hon är synnerligen aktiv på Facebook och skriver flera inlägg varje dag om stort som smått, men oftast samhällsfrågor. I många av hennes inlägg syns ett tydligt hat mot Sverigedemokraterna som parti, SD-sympatisörer och nationellt sinnade över huvudtaget. Samtidigt hyllar hon vänsterprofiler som hon menar står för ett solidariskt samhälle där alla är lika värda, något som rimmar illa med den ofta aggressiva tonen i det hon skriver.

I Trolljägaravsnittet den 7 maj träffade Aschberg Anita Molander , och då sade hon sig ha blivit uthängd av Joakim Lamottes följare i samband med att hon försvarat den misstänkte våldtäktsmannen under våren 2019. Drevet gick enligt Molander så långt att hon till och med fick stänga av sin telefon. I inslaget från TV3 ber hon snyftande Robert Aschberg om hjälp att konfrontera någon eller några av de som har skrivit illa om henne, och säger samtidigt:

”Joakim Lamotte står för hat! Han står för hat! Han måste stoppas”!

Sprider själv hat på Facebook
Anita Molander bad alltså Robert Aschberg om hjälp för att kunna spåra upp folk som hon påstår har näthatat henne. Men en sak glömde Aschberg att nämna i programmet, något som Nya Tider nu kan berätta. Anita Molander håller inte rent på sin egen Facebooksida.

I ett inlägg från den 3 juni 2019 skriver hon ett snyftinlägg om den uthängning hon anser sig ha blivit utsatt för efter Lamottes konfrontation av den misstänkte sexualbrottslingen tidigare under våren. I nedanstående kommentarsfält postar hon själv en kommentar där hon skriver:

”Hoppas Lamotte en dag får vad han förtjänar”!

Detta är en kommentar som rent juridiskt skulle kunna tolkas som uppmaning till våld eller hot. Några månader senare, den 11 september 2019 angriper hon Joakim Lamotte ytterligare en gång med orden:

”Lustmordet på Joakim Lamotte! Jag NJUUUUTER”!

Detta är bara några av alla de tiotals inlägg där Anita Molander inte angriper Joakim Lamotte i sak utan istället angriper honom som människa.

Men hennes hatiska verksamhet tar inte slut där. I ett inlägg från den 7 maj nu i år kallar hon SD-ledaren Jimmie Åkesson för ”nazist” då hon delar en annan persons inlägg om Åkesson, där han benämns som ”fubbick”. Fubbick är ett skånskt uttryck, och det betyder ungefär idiot eller psykiskt instabil.

Har gått under jorden
Nya Tiders granskning visar alltså att den kvinna som bad om hjälp mot näthatare själv är en utpräglad och notorisk näthatare, något Nya Tider självklart ville fråga henne om. På Facebook är hon som sagt synnerligen aktiv, men när vi försöker hitta något telefonnummer att kontakta henne på visar det sig att hon uppenbarligen inte har återaktiverat den telefon hon kände behov av att stänga av förra våren. Därför gick det inte att ställa följande frågor till henne:

– Tycker du inte att Joakim Lamotte har samma demokratiska rätt att få bedriva sin journalistiska verksamhet likaväl som Robert Aschberg har det? Varför måste Joakim Lamotte stoppas?

– Du bad om hjälp mot näthatare. Varför ägnar du dig själv åt näthat på din Facebooksida?

– Du angriper ofta Joakim Lamotte som person, varför nöjer du dig inte med att angripa i sak?

– Du har delat ett inlägg på din Facebooksida där du utan ifrågasättande släpper igenom benämningen ”fubbick” om SD-ledaren Jimmie Åkesson. Detta antyder att någon inte är psykiskt tillräknelig. Varför vill du hånfullt tillskriva någon en funktionsnedsättning när du själv säger dig ha blivit utsatt för samma sak av Lamottes följare?

Hatstorm mot Lamotte efter programmet
Om Robert Aschberg och hans team gärna påtalar vikten av att man skall hålla rent och sålla bort olämpliga kommentarer i diverse Facebookgrupper och så vidare, det vill säga bedriva ett seriöst utgivarskap, så var inte Aschberg så noga med detta då det gällde vad som skulle bli följden av programmet där det hetsades mot Lamotte. Aschberg uppmanade inte sina supportrar att hålla sig lugna och hålla god ton i eventuella inlägg på sociala medier. Han gjorde ingenting. Följden blev att Joakim Lamotte fick ta emot många hot redan samma kväll som programmet sändes. Detta skrev Lamotte om i ett inlägg på Facebook, ett inlägg som dock inte längre ligger uppe. Dessutom hade Aschberg tillgripit ännu ett av sina välkända knep, nämligen att kontakta familjemedlemmar till Joakim Lamotte. Så här skriver Joakim Lamotte själv på Facebook om Robert Aschbergs program:

”Igår ägnade Sveriges mest proppmätta journalist ett helt avsnitt av sitt program Trolljägarna åt att försöka ta heder och ära av mig. Med en hel tv-kanal i ryggen hänger Robert Aschberg ut mig till sina hungriga tittare. Detta avsnitt av Trolljägarna är inget annat än Robert Aschbergs personliga vendetta mot mig. Han använder all sin makt och inflytande för att försöka göra ett karaktärsmord och drar sig inte för att ljuga, vinkla och fulklippa så mycket det går. Dessutom har han mage att kritisera mig för att jag tar emot donationer via Swish, samtidigt som han själv är Sveriges rikaste och mest välmående journalist med hela mediaetablissemanget bakom sig.

Men trots att Robert Aschberg har en stor redaktion som jobbar åt honom lyckas han inte en enda gång i programmet visa att jag skrivit eller sagt saker som inte stämmer. Inte heller kan han få fram ett enda tillfälle där jag uttryckt mig olämpligt eller inte haft ”god ton”. Istället bestämmer han sig för att hänga ut mig för vad andra personer har skrivit på nätet. Av alla hundratusentals kommentarer på min sida lyckas han hitta några som är opassande och ger mig skulden för dessa”.

Senaste