Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Förundersökning mot hyresfifflande liberal läggs ner

Förundersökningen mot riksdagsledamoten, och den tidigare medlemmen i Liberalerna, Emma Carlsson Löfdahl läggs ned. Carlsson Löfdahl misstänktes för bedrägeri efter att ha tagit ut ersättning för en lägenhet hon hyrde av sin make.

Det var i våras det avslöjades att Liberalernas riksdagsledamot Emma Carlsson Löfdahl tagit emot hyresersättning från riksdagen för en tjänstelägenhet hon hyrde i Stockholm – av sin egen make.

Carlsson Löfdahl fick 8 600 kronor i månadsersättning för lägenheten, trots att kostnaden för hennes make bara var 2 500 kronor i månaden. Mellanskillnaden blev alltså ett rakt bidrag ner i den Carlsson Löfdahlska hushållskassan.

När hyresfifflandet uppdagades lämnade Carlsson Löfdahl Liberalerna, men valde att sitta kvar i riksdagen. Samtidigt inleddes en förundersökning om misstänkt bedrägeri mot henne.

Men nu läggs förundersökningen ner. ”Utredningen visar inte annat än att riksdagsledamoten betalat hyra till maken på sätt som berättigat till ersättning från riksdagen. Inte heller i övrigt framkommer några omständigheter som grundar misstankar om brott”, kommenterar Bengt Åsbäck, vice överåklagare vid särskilda åklagarkammaren, i ett pressmeddelande, rapporterar Omni.

Vanligt med fifflande riksdagsledamöter

Trots en månadslön på 68 400 kronor är det många riksdagsledamöter som på olika sätt väljer att fifflat för att roffa åt sig ännu mer ersättning.

Moderaten Erik Bengtzboe valde till exempel att folkbokföra sig hos sin mamma för att kunna maximera sin ersättning. Sverigedemokraten Patrik Reslow ska ha tagit med sig sin familj på flera tjänsteresor, bott på dyrast möjliga hotell och låtit skattebetalarna stå för notan.

Bengtzboe valde att lämna riksdagens när hans fuskande avslöjades. Reslow sitter kvar, men enligt åklagaren som utreder hans fall är det troligt att SD-ledamoten åtalas för bedrägeri.

Senaste