torsdag, 2 december, 2021
torsdag, december 2, 2021

Exakt24 nystar upp vänsterextremt terrornätverk i Göteborg

Politiskt våld har länge varit vanligt i Göteborg och nya generationer av vänsterextremister tar gång på gång över efter den äldre generationen. Dagens terroraktivister samverkar med de ledande aktivisterna från Göteborgskravallerna 2001 och det finns kopplingar mellan dessa och den på ytan parlamentariska vänstern. Exakt24 kan nu exponera några av de nu aktiva terroristerna som i olika poddar propagerar för terror och även utför politiskt våld.

Efter att ha fått stor räckvidd i sociala medier ådrog sig Christian Peterson AFA:s uppmärksamhet, Christer är en ung journalist och opinionsbildare som är aktiv på Exakt24 och i det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige. Det skulle visa sig få konsekvenser för hans familj eftersom AFA lade ut Christians och hans familjs personuppgifter på nätet. Under hösten 2020 attackerades den bostad där Christian bor tillsammans med sin ensamstående mamma och lillasyster vid fyra tillfällen av vänsteraktivister som sprayade hatiska budskap på fasaden. De förstörde även Christians mammas bil så att hon inte kunde ta sig till arbetet.

Den senaste gången blev de dock påkomna på bar gärning och tog till flykten när Christian jagade efter de två personerna. Paret tog till flykten i en grå Volkswagen Polo som tillhör Tor Ahlsén som nu är misstänkt för skadegörelse mot Christian Peterson.

Polisen inledde snabbt en förundersökning och gjorde husrannsakan i Tor Ahlséns lägenhet där mobiltelefoner och datorer som tillhör terrornätverket beslagtogs. Detta fick till följd att deras poddsändningar inte längre kunde genomföras, men även viljan att sprida propaganda avtog så kraftigt att de medlemmar i nätverket som nu utreds raderade sina konton på sociala medier. Ahlsén är förhörd och delgiven misstanke om brott och de skadeståndskrav som uppstått till följd av hans agerande.

Ahlsén har länge gjort sig oanträffbar genom att folkbokföra sig på en skenadress mitt ute i skogen där även andra vänsterextremister har skrivit sig. Med anledning av detta är han nu också misstänkt för folkbokföringsbrott.

Huset som används som falsk adress. Bild: Exakt24 Insikt

Med hjälp av Tor Ahlséns pappa lyckades Exakt24 få reda på var han arbetar och hans verkliga adress. Det visade sig att han är sjuksköterska vid Sahlgrenska sjukhuset. Det kan tyckas överdrivet att kalla den här gruppen för terrorister baserat på de brott de är dömda eller misstänkta för, men ambitionerna är betydligt högre än så. I ett poddavsnitt talar Ahlsén om att döda sina chefer, i andra om att knivhugga borgerliga ungdomspolitiker och uppmanar till mord på kristdemokraten Per Gudmundsson. Uppmaningar till sprängdåd och mordbränder förekommer också i poddarna.

Tor Ahlsén är alltid maskerad när han deltar i våldsamma aktiviteter, som upplopp i Grekland 2013 och en AFA-demonstration i Stockholm 2019. Han skulle därför kunna vara mycket mer aktiv än vad som framgår av de spår han har lämnat efter sig. Han använder sin fritid till att förbereda sig för våldsdåd. Han har länge tränat och tävlat i kickboxning och vid minst ett tillfälle blivit diskad för sitt aggressiva uppträdande. När Exakt24 talar med ägaren till Iron Man Kickboxning i Majorna om Ahlséns brottslighet förklarar han att Tor inte längre är välkommen och att man kommer att utreda om det finns fler extremister som tränar på klubben.

Direkt efter den senaste attacken mot Christians mammas hus sjukskrev sig Ahlsén och raderade alla sina sociala medier. När han kom tillbaka i tjänst åkte han efter varje pass hem till den tidigare dömde aktivisten Jens Wingren från Revolutionära Fronten och den avsomnade vänstertidningen Fria Tidningen. Där gömde han sig för polisen i flera dagar. Där stod även den bil han använde vid det senaste attentatet parkerad.

Jens Wingren vill inte vara med på film, upplyser hans kvinnliga bekant om. Bild: Exakt24 Insikt

Revolutionära Fronten var en extremt våldsam organisation under mitten av 2010-talet som gjorde sig ökänd för att brutalt misshandla meningsmotståndare och förstöra deras hem. Filmer på detta lades upp på nätet.

Jens Wingren har fortsatt förföljelsen av Christian. Han har försökt följa efter honom på stan men avlägsnat sig när Christian börjat filma honom. Wingren är mån om att undvika uppmärksamhet från media och polisen. När han kopplades till polisutredningen mot Ahlsén tog Jens Wingren bort deras gemensamma podcast ”Bilda Kedjor”, där en rad andra AFA-terrorister har intervjuats.

Axel Rosengren är läraren som uppmanar till terrordåd och samhällsomstörtning, men som vill ha samhällets hjälp och ringer polisen när journalister ställer frågor. Bild: Exakt24 Insikt

I början av 2021 bytte Tor Ahlsén adress till en lägenhet i Biskopsgården tillsammans med sin flickvän, men i själva verket bor han nu i Masthugget. I lägenheten i Biskopsgården bor den för våld mot tjänsteman dömde vänsterextremisten ”Gaspar”, som egentligen heter Axel Rosengren. Rosengren är den som mest öppet manar sina anhängare till terrordåd. Han driver tillsammans med Tor Ahlsén podcasten ”Komintern” där han bland säger att terror inte behöver vara så genomtänkt utan att det är bättre med ”någon form av rättvisa” än ingen alls. Rosengren är lärare på Svartedalsskolan och är därmed inblandad i barnens fostran i ett utsatt område. I podden återfinns också Andreas Lindh som förespråkar misshandel av borgerliga politiker.

Andreas Lindh. Foto: Privat

En annan gäst i Komintern är Jonathan Pye som dömdes till fyra års fängelse efter Göteborgskravallerna 2001, men straffet sänktes till knappt två år i Hovrätten. Pye var en av arrangörerna av kravallerna och kunde också bindas till en större mängd gatustridsvapen. Fem år efter kravallerna uttalar sig Pye i Expressen och säger att han ångrar ingenting. Numera är han djupt engagerad i olika klimatorganisationer som är en kontaktyta mellan den förment parlamentariska vänstern och den utomparlamentariska. Bland annat deltog han 2019 i en olaglig blockad av Göteborgs Hamn, i sällskap med bland andra Teysir Subhi (F!) och Agneta Pleijel (Mp), båda ledamöter i Göteborgs kommunfullmäktige.

Miran Fahmi Kakaee. Foto: Privat

En ofta förekommande gäst i podden är asyljuristen Miran Kakaee, som arbetar på Fridh Advokatbyrå. I podden ger han råd om hur vänsterextremister ska undvika att ställas till ansvar för sina brott. Kakaee har vid minst ett tillfälle gått till attack mot en motdemonstrant. När Exakt24 frågar arbetsgivaren om detta vägrar man att svara, kanske för att Kakaee drar in stora intäkter till byrån. Fridh Advokatbyrå rekommenderas i en rad vänsterextrema chat-forum och har bland annat företrätt Djurfront.

Senaste