Free Porn
xbporn
torsdag, 25 juli, 2024
torsdag, juli 25, 2024

Dubbla bombningar i Stockholm – misstänkt svar på Östermalmsbomben

En vecka efter den stora bomben på Östermalm så detonerade två nya bomber i Stockholm under natten till tisdagen. Ett flertal fastigheter har skadats, 50 boenden har evakuerats och ett tiotal har undersökts av vårdpersonal. Och enligt uppgifter till Aftonbladet finns det skäl att tro att nattens bombningar kan kopplas till Östermalmsbomben.

Inom några minuter detonerade två bomber i Stockholm endast 500 meter från varandra, under natten till tisdagen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska bomberna ha koppling till förra veckans bombning på Östermalm.

– Vi tittar på kopplingar till pågående förundersökningar men i nuläget kan jag inte bekräfta uppgifterna, säger Anna Westberg från polisens ledningscentral, till Aftonbladet.

Nattens bomber, som smällde omkring 2.30 på natten, ska ha orsakat omfattande skador på ett flertal intilliggande flerfamiljshus, varpå 50 boenden har evakuerats och ett tiotal personer har undersökts av vårdpersonal.

– Det är en jäkla massa bråte. Glassplitter och lösa elledningar vilket gör att det inte är säkert att vara kvar, säger Fredrik Dackland, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

I nuläget har polisen inte gripit någon. Inte heller från förra veckans bombning på Östermalm har någon gripits. Enligt Brottsförebyggande rådet inträffade 236 bombningar i Sverige enbart under de första elva månaderna 2019.

Senaste