onsdag, 29 juni, 2022
onsdag, juni 29, 2022

Pappa förlorar rätten att hindra 7-årige sonens könsbyte

En jury i Texas, USA, har förhindrat en pappa från att stoppa sin 7-årige son James från att genomgå ett så kallat könsbyte. Detta efter att juryn gett ensam vårdnad till pojkens mamma som hävdar att James egentligen är en flicka som heter ”Luna”.

11 av 12 jurymedlemmar var eniga om att Jeffrey Younger, pappa till 7-årige James, inte har rätt att stoppa sin son från att bli kemiskt kastrerad genom så kallat könsbyte. Detta efter att de gett ensam vårdnad till pojkens juridiska mamma Anne Georgulas.

Georgulas, som blev gravid med James och hans tvillingbror Jude genom provrörsbefruktning och inte är pojkarnas biologiska mamma, hävdar att James är en flicka. Hon har tagit honom till en psykolog som diagnostiserat honom med könsdysfori trots att han beter sig som en pojke, ser sig själv som pojke och uppfattas av alla runtomkring honom som pojke. Hon har fått full rätt att ta beslut kring tvillingarnas psykiska hälsa och har redan skrivit in James i ett program för könsbyte.

James tvillingbror Jude har svårt att förstå hur hans bror skulle kunna vara en tjej. När tidningen Life Site gjorde ett hemma hos-reportage hos tvillingarna och pappan lekte pojkarna sumobrottare och slogs med leksakssvärd.

I ett desperat försök att rädda sin son har Younger startat en insamling som syftar till att få James könsdysforidiagnos ändrad.

Senaste