torsdag, 21 september, 2023
torsdag, september 21, 2023

Carl Bildt och hans fru anklagas för att ha tillskansat sig pengar från den georgiska statskassan

Carl Bildt har fått utstå en hel del anklagelser för sin inblandning i olika länders angelägenheter. Senast i raden av kritiker är den georgiske premiärministern som anklagar såväl Bildt som hans fru för att tillskansat sig pengar från den georgiska statskassan.

Georgien styrs i dag av en konservativ koalition. För ett drygt decennium sedan styrde dock det liberala partiet Enade Nationella rörelsen. Detta parti har återkommande kritiserats för att stå under utländskt inflytande.

Nu var det dags igen och denna gång var det en känd svensk som stod i skottlinjen. Under en debatt i parlamentet hävdade nämligen premiärministern Irakli Gharibashvili följande: ”Jag har namnen på lobbyisterna som bekostades med budgetmedel. Du betalade miljoner av budgeten till Carl Bildt t.ex. Carl Bildts frus företag tillskansade sig miljoner under ert styre, nu kommer han och ger oss lektioner.” (Citerat efter Interpressnews, en ledande nyhetskälla i Georgien.)

Carl Bildt tillbakavisar anklagelserna på sitt karaktäristiska sett, bland annat genom att säga att Georgiens premiärminister är bortom räddning och har spårat ur.

Senaste